Home / Invatamant / Luduș: Membrii noi în Consiliile de Administrație școlare

Luduș: Membrii noi în Consiliile de Administrație școlare

Pentru anul școlar 2021-2022, instituțiile de învățământ din orașul Luduș au solicitat Consiliului Local să desemneze membri ai Legislativului local ca reprezentanți în Consiliile de Administrație a școlilor respective. Solicitarea a fost făcută în conformitate cu prevederile Legii Educației Naționale nr. 1/2011, articolului 18 din Regulamentul – Cadru de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, aprobat prin Ordinul nr. 5079/2016, precum și articolului 196 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

În Referatul de aprobare a proiectelor de hotărâre privind desemnarea reprezentanților Consiliului Local în Consiliile de Administrație al unităților școlare, primarul Cristian Moldovan a precizat că „raportat la prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului 57/2019 privind Codul  Administrativ, consider că se impune adoptarea unei hotărâri de către Consiliul Local în acest sens”.

În ședința ordinară a Consiliului Local Luduș din 30 august 2021, consilierul local Enyedi Mihai a propus pentru Consiliul de Administrație a Liceului Tehnologic nr. 1 pe consilierii Emil Alecu Stan și Ioan Șopterean. În Consiliul de Administrație a Școlii Gimnaziale „Ioan Vlăduțiu” au fost desemnați consilierii locali Ciprian Cipăian (propus de Cornel Herepean), Alin Coman (propus de Adrian Deteșan) și Claudiu Ciucă (propus de Carmen Petac). În Consiliul de Administrație a Școlii Gimnaziale nr. 1, consilierul local Kis Istvan i-a propus pe Carmen Petac, Enyedi Mihai și Szekely Zoltan, iar consilierul local Ciprian Cipăian l-a propus pe Claudiu Ciucă în Consiliul de Administrație al Gădiniței  „Căsuța fermecată” Luduș.

Propunerile făcute au fost aprobate în unanimitate de către aleșii locali în ședința lunii august a Consiliului Local Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vine valul 4? Dublare a numărului de cazuri COVID-19 în Mureș, în 24 de ore!

Față de ziua precedentă, la nivelul județului Mureș au fost înregistrate 49 de cazuri noi …