Elevii învață de la profesioniști! Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Elevii învață de la profesioniști!

În data de 16 septembrie 2021, elevii clasei a XI-a C de la Liceul Tehnologic ”Electromureș”, calificarea profesională Tehnician în Hotelărie însoțiți de către dirigintele clasei Sanda Ormenișan au efectuat o vizită la Hotelul Arena din Targu Mureș.

Potrivit informațiilor furnizate de prof. Sanda Ormenișan, a fost ales Hotelul Arena ”datorită ratingului și bunului renume de care se bucură acest hotel situat în apropierea Parcului Municipal urban, la doar 4 kilometri de Grădina Zoologică din Târgu Mureș”. Succesul acestui hotel, construit în stil baroc, este dat de îmbinarea într-un tot unitar a tuturor componentelor și anume: echipamentul hotelier, dotările, atmosfera creată de decor, colorit, sonorizare interioară, comportamentul personalului, prețurile și tarifele aplicate, facilitățile oferite.

”Vreau să mulțumesc managerului Hotelului Arena, echipei, pentru că au răspuns afirmativ solicitării noastre de a efectua o vizită de lucru! Am avut parte de o primire călduroasă din partea domnișoarei Cristina – recepționer, căreia îi mulțumim pe această cale. Elevii au avut ocazia să urmărească fluxurile clienților din această unitate hotelieră, au realizat cât este de important ca fiecare hotel să ofere o gamă variată de servicii, care să satisfacă într-o cât mai mare măsură preferințele, dorințele și nevoile clientului. Totodată, elevii au fost informați în legătură cu gestiunea rezervărilor, au avut ocazia să asiste în cadrul Secțiunii Recepție în mod concret în aplicația informatică specifică, la operațiunea de primire și atribuire a camerelor către clienți. Ne-au fost prezentate diferite categorii de camere: single, cu pat matrimonial, apartament, am fost informați în legătură cu etapele activității zilnice din cadrul serviciului de etaj, am reușit să vizionăm echipamentele și materialele cel mai des folosite în procesul de curățenie. Fotografiile realizate sunt dovada elocventă a bucuriei elevilor de a asista la activitățile specifice din această unitate de cazare. Experiența noastră a fost plăcută și benefică, elevii au avut ocazia să vadă aplicabilitatea noțiunilor teoretice deținute”, a declarat prof. Sanda Ormenișan.

Experiență benefică

Elevii participanți s-au declarat, de asemenea, foarte mulțumiți de experiența avută.

”Mă bucur că am asistat la activitatea de primire, de atribuire a camerelor în funcție de necesitățile și preferințelor clienților”, a precizat F. Alexandra, elevă.

”Mi-a plăcut foarte mult holul de primire a clienților, într-adevăr este foarte important, fiind primul contact al clientului cu unitatea hotelieră, mi-au plăcut camerele, în care cred că odată plecat de acasă clientul găsește un alt cămin”, a spus B. Erik, elev.

”Am asistat la schimbarea lenjeriei, am fost informați de atenția deosebită pe care trebuie să o acordăm acestui aspect, alegerea țesăturilor se face în funcție de calitățile materiei prime, cu fibre de calitate rezistente la uzură și igienizări multiple”, a dezvăluit C. Cristina, elevă.

Ar fi în interesul tuturor părților implicate în pregătirea profesională a elevilor ca acest exemplu de bune practici să fie multiplicat la nivelul municipiului Târgu Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE