Home / Luduș / Alimente de la UE pentru ludușeni

Alimente de la UE pentru ludușeni

Prin intermediul Programului Operațional „Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD” care se derulează în perioada 2018-2021, Uniunea Europeană asigură persoanelor care îndeplinesc unele cerințe, pachete cu ajutoare alimentare și de igienă, de primă necesitate.

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Luduș are în evidențe un număr de 578 de persoane care îndeplinesc condițiile cerute pentru a primi pachetele cu ajutoare. Prin această acțiune se dorește „reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială în perioada 2018-2021 prin cele șase distribuții”.

Ce conțin pachetele

Beneficiar al fondurilor europene este Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar beneficiarii finali sunt „familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; familiile beneficiare de alocații pentru susținerea familiei și persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victimele calamităților, persoane dependente și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale”.

Fiecare dintre cutiile cu alimente care sunt depozitate la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș conțin: 5 kilograme de făină albă, 4 kilograme de mălai, 0,800 kilograme paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kilograme de zahăr, 4 kilograme de orez, cinci conserve din carne de vită (1,5 kilograme în total), trei conserve din carne de porc (0,900 kilograme în total), cinci conserve de ficat de porc (1 kilogram), două borcane de compot din fructe (1,440 kilograme), un borcan de gem din fructe (0,360 kilogram) și un borcan de gem din fructe, dietetic (0,360 kilograme). Pentru  a prelua cutia cu alimente, beneficiarul trebuie să se prezinte la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș, de luni până vineri între orele 9.00 – 13.00, cu actul de identitate în original.

Ioan A. BORGOVAN

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Mai avem nevoie de rezidenți în sistemul medical?”

Senatorul social-democrat Leonard Azamfirei a adresat luni, 25 octombrie, o interpelare către conducerea Ministerului Sănătății, …