Opt parcări noi supraetajate și subterane anunțate de primarul Soós Zoltán Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 6404 Vizualizări

Opt parcări noi supraetajate și subterane anunțate de primarul Soós Zoltán

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat luni, 11 octombrie, în cadrul unui interviu pentru Agenda de Mureș, că instituția a cărei activitate o coordonează a demarat procedurile pentru construirea a opt parcări supraetajate sau subterane, în mai multe zone ale localității.

3 în Tudor, 3 în Dâmbu și 2 în centru

Potrivit edilului șef al ”Orașului trandafirilor”, viziunea autorităților prevede ca distribuirea celor opt parcări să fie astfel: două în zona centrală și câte trei în cartierul Tudor și cartierul Dâmbu Pietros.

”În momentul de față avem opt parcări supraetajate sau subterane pentru care proiectele de sustenabilitate sunt în curs de achiziție. Trei în cartierul Tudor, două sunt în zona centrală – chiar la una dintre ele în maxim două săptămâni se semnează contractul de proiectare, este vorba de spațiul din spatele Hotelului Parc, parcarea subterană cu 350 de locuri de parcare care rezolvă situația din zona centrală, respectiv în spatele Teatrului Național”, a afirmat primarul în cadrul emisiunii realizată și moderată de jurnalistul Adrian Giurgea.

”În spatele Teatrului Național este un proiect pe punctul de a fi pornit, unde vor exista 450 de locuri. Încă trei parcări sunt prevăzute pentru Dâmbu Pietros”, a adăugat Soós Zoltán.

Parchezi aiurea, ți se va ridica mașina!

Referindu-se la probabilitatea construirii a cel puțin o parcare și în cartierul Unirii, areal aflat într-o continuă expansiune imobiliară, primarul municipiului Târgu Mureș a precizat că în zona respectivă ”încă se cercetează locația”, iar cel mai probabil autoritățile locale vor merge pe varianta închirierii locurilor de parcare către locatari. În același context, Soós Zoltán a anunțat că ocuparea neregulamentară a unui loc de parcare închiriat va avea drept consecință ridicarea autoturismului respectiv. În acest sens, Primăria municipiului Târgu Mureș va deține, în viitorul apropiat, echipamentul necesar ridicării autoturismelor care parchează neregulamentar, pe locul altor locatari.

”Amenda nu este suficientă. În momentul de față este în curs de licitație acest vehicul care va fi cumpărat de Primărie, este un vehicul care poate să ridice mașinile parcate ilegal și cum se finalizează licitația pornim acest serviciu în Târgu Mureș pentru că în Târgu Mureș foarte multi șoferi sunt indisciplinați și parchează mașinile în porțile altora sau în locuri nepermise, blocând traficul sau traficul pietonal”, a explicat primarul.

În cadrul aceleiași emisiuni, Soós Zoltán a mai anunțat că și cartierul Mureșeni este vizat pentru o parcare nouă, în locul unei piețe vechi.

”Săptămâna următoare în Mureșeni vom avea o analiză similară unde există o zonă abandonată, vechea piață din zona Mureșeni care este zonă închisă, nefolosită, dar am putea oferi 60 de locuri de parcare prin folosirea ei. Foarte probabil va fi deschisă și dată locatarilor în funcțiune”, a subliniat edilul șef al municipiului Târgu Mureș.

Mălina MORARU

Alin TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE