Home / Business / INVESTIȚIE. Păstrăvărie cu șase bazine, într-o comună mureșeană!

INVESTIȚIE. Păstrăvărie cu șase bazine, într-o comună mureșeană!

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, după două ședințe deliberative de lucru, că proiectul „Amenajare piscicolă – păstrăvărie” propus a fi amplasat în comuna Deda, mai exact în extravilanul satului Filea, fără număr, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Șase bazine, pe 10.400 de metri pătrați

Potrivit Proiectului deciziei etapei de încadrare, document publicat în data de 27 septembrie 2021 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiţia este realizată de Alexandra Claudia Ghidiu din Deda și propune realizarea unei păstrăvării prin alimentarea cu apă în sistem gravitațional din pârâul Sebeș.

”Amplasamentul se întinde pe o suprafață totală de 10.400 de metri pătrați, pe care se vor amplasa șase bazine circulare din beton armat, semi-îngropate, care vor fi populate cu păstrăv. Bazinele nu vor comunica între ele, vor avea fiecare atât conducte de alimentare cu apă, cât și conducte de evacuare separate. Fiecare bazin va fi prevăzut cu stăvilar reglabil. Aprovizionarea cu puiet se va face de la terți, iar furajarea păstrăvilor se va face cu concentrate ecologice. Bazinele vor fi amplasate la minim 5 metri de malul drept al pârâului Sebeș”, se menționează în document.

Producție estimată de 3,6 tone la 12-15 luni

În ceea ce privește alimentarea cu apă a bazinelor, aceasta ”se va realiza din pârâul Sebeș, gravitațional, prin intermediul unui sistem de captare.”

În același document se mai menționează că obiectivul va fi prevăzut ”cu un panou fotovoltaic pentru alimentarea cu energie electrică a camerelor de supraveghere”, capacitatea de producție estimată va fi de 3,6 tone de păstrăv/ ciclu de creștere, adică la 12-15 luni, iar accesul pe amplasament ”se va face exclusiv din drumul comunal din localitate.”

Citeste si:  Bărbat înecat în râul Mureș

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Învățământ dual în Sighișoara

Pentru prima dată, elevii din Sighișoara se pot școlariza prin învățământ dual. În anul școlar …