INVESTIȚIE. Păstrăvărie cu șase bazine, într-o comună mureșeană! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 8543 Vizualizări

INVESTIȚIE. Păstrăvărie cu șase bazine, într-o comună mureșeană!

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, după două ședințe deliberative de lucru, că proiectul „Amenajare piscicolă – păstrăvărie” propus a fi amplasat în comuna Deda, mai exact în extravilanul satului Filea, fără număr, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Șase bazine, pe 10.400 de metri pătrați

Potrivit Proiectului deciziei etapei de încadrare, document publicat în data de 27 septembrie 2021 pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiţia este realizată de Alexandra Claudia Ghidiu din Deda și propune realizarea unei păstrăvării prin alimentarea cu apă în sistem gravitațional din pârâul Sebeș.

”Amplasamentul se întinde pe o suprafață totală de 10.400 de metri pătrați, pe care se vor amplasa șase bazine circulare din beton armat, semi-îngropate, care vor fi populate cu păstrăv. Bazinele nu vor comunica între ele, vor avea fiecare atât conducte de alimentare cu apă, cât și conducte de evacuare separate. Fiecare bazin va fi prevăzut cu stăvilar reglabil. Aprovizionarea cu puiet se va face de la terți, iar furajarea păstrăvilor se va face cu concentrate ecologice. Bazinele vor fi amplasate la minim 5 metri de malul drept al pârâului Sebeș”, se menționează în document.

Producție estimată de 3,6 tone la 12-15 luni

În ceea ce privește alimentarea cu apă a bazinelor, aceasta ”se va realiza din pârâul Sebeș, gravitațional, prin intermediul unui sistem de captare.”

În același document se mai menționează că obiectivul va fi prevăzut ”cu un panou fotovoltaic pentru alimentarea cu energie electrică a camerelor de supraveghere”, capacitatea de producție estimată va fi de 3,6 tone de păstrăv/ ciclu de creștere, adică la 12-15 luni, iar accesul pe amplasament ”se va face exclusiv din drumul comunal din localitate.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE