RESTRICȚII NOI! Telemuncă sau muncă la domiciliu pentru bugetari și angajați din sistemul privat Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1090 Vizualizări

RESTRICȚII NOI! Telemuncă sau muncă la domiciliu pentru bugetari și angajați din sistemul privat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat vineri, 22 octombrie, Hotărârea nr. 91 privind stabilirea unor măsuri suplimentare în scopul gestionării riscului de sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

Noile măsuri trebuie aprobate prin Hotărâre de Guvern, în acest sens președintele României, Klaus Iohannis, anunțând în urmă cu câteva zile că restricțiile vor intra în vigoare de luni, 25 octombrie.

Redăm, în rândurile de mai jos, conținutul integral al articolului 5 din respectiva Hotărâre:

”Articolul 5(1) Se propune ca angajatorii din sistemul privat, autoritățile şi instituțiile publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanțare şi subordonare, precum şi regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale şi societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ-teritorială să organizeze programul de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați, acolo unde specificul activității permite această modalitate de desfășurare a muncii.

(2) Prin excepție de la prevederile alineatul (1), se propune ca în situația în care nu se poate desfășura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, aceasta să se organizeze și desfășoare în schimburi, cu respectarea strică a măsurilor de protecție sanitară.

(3) În cazul în care angajatorii nu pot organiza activitatea în condițiile alineatului (1) sau (2) se propune intensificarea verificărilor privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a virusului SARS-CoV-2.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE