Investițiile în Sănătate, prioritate a Consiliului Județean Mureș Consiliul Judetean Mures
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Investițiile în Sănătate, prioritate a Consiliului Județean Mureș

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a anunțat joi, 28 octombrie, cu prilejul unei conferințe de presă prilejuită de prezentarea bilanțului instituției la împlinirea unui an de la depunerea jurământului, că în ultimele 12 luni Sănătatea a reprezentat o prioritate pentru autoritățile județene.

”Cel mai important proiect a cărui activitate a fost pornită recent este Clinica de Oncologie care nu demult a devenit operațională, a fost terminat la sfârșitul anului trecut și a devenit operațional în acest an. Aici finanțarea a fost de 11 milioane de lei”, a precizat președintele Consiliului Județean Mureș.

”Totodată, ne pregătim la aceste spitale mai multe studii de fezabilitate și documentații tehnice pentru a avea posibilitatea de a crea noi investiții în cadrul Spitalului, aici aș enumera creșterea eficienței energetice a Clinciii de Pneumologie și mansardarea Cinicii, totodată construirea secției pentru terapie intensivă în curtea Spitalului de Boli Infecțioase, renovarea fostei Clinici de Medicină a muncii de pe strada Hunedoara 28 și modernizarea și extinderea clădirii la Spitalul din strada Marinescu, în spatele Urologiei”, a adăugat Péter Ferenc.

În aceeași conferință de presă, președintele Consiliului Județean Mureș a trecut în revistă și principalele investiții realizate în domeniul aparaturii medicale: ”Sistemul de sănătate a fost mereu o prioritate, nu ne gândim doar la clădiri ci ne gândim și la achiziționare de aparatură medicală. Și în acest an, ca și în anii precedenți, au fost achiziționate foarte multe echipamente medicale, un computer tomograf nou-nouț a fost deja achiziționat și pus în funcțiune și cel vechi rămâne în funcțiune, deci vom avea două și mai trebuie să ne vină încă un al treilea. Totodată, echipamnte radiologice pentru Pneumologie, ecografe pentru Nefrologie, o mulțime de dispozitive pentru Cardiologie, pentru Laborator, digitalizarea este totodată foarte importantă – aici amintesc un soft de gestionare prin identificare unică, un sistem capabil pentru digitalizarea datelor persoanelor care intră în acest sistem, ambulanță, deci sunt foarte multe echipamente medicale necesare procesului medical”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE