Orașul Luduș, pregătit pentru iarnă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Orașul Luduș, pregătit pentru iarnă

Apropierea inevitabilă a iernii i-a determinat pe aleșii locali din Luduș să aprobe un proiect de hotărâre privind Programul de acțiuni pentru prevenirea și înlăturarea efectelor dăunătoare ale fenomenelor meteorologice periculoase și asigurarea unei circulații fluente în perioada de iarnă 2021-2022.

„Programul a fost întocmit cu respectarea Ordinului ministrului administrației și internelor și al ministrului mediului și al pădurilor nr. 78/2019, pentru aprobarea Regulamentului din 28 iunie 2019, privind gestionarea situațiilor de urgență, precum și ale Legii nr. 481/2004, privind protecția civilă”, a precizat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

Program de acțiuni în 8 puncte

Având experiența anilor trecuți, Programul care a fost întocmit de Liviu Popa, directorul Direcției „Drumuri, Intervenții, Transport și Zone Verzi”(DITZV) din cadrul Primăriei orașului Luduș, menționează dotarea tehnică necesară, responsabilitățile celor angrenați în acțiuni, precum și mijloacele materiale necesare rezolvării oricăror situații. Rețeaua rutieră a orașului cuprinde un număr de 110 străzi cu o lungime totală de 70,351 kilometri la care se adaugă trotuarele și piețele publice. Pentru deszăpezirea acestora, DITZV este dotată cu două buldoexcavatoare specializate, două tractoare și patru autoutilitare.

Pe toate străzile și pe trotuare se vor efectua lucrări de măturat, înlăturat zăpada și împrăștiat material antiderapant de către SC Administrativ Serv Luduș SRL, operatorul care asigură salubrizarea orașului. Materialul antiderapant, sarea și nisipul sunt depozitate la sediul DITZV. Se estimează că pentru întreaga perioadă a iernii sunt necesare 200 de metri cubi de nisip, 200.000 de kilograme de sare, o tonă de agent de deszăpezire și fonduri pentru achiziționarea a 700 de litri de motorină.

„Pentru lucrările care se vor executa de către personalul Direcției DITZV se vor constitui trei echipe de intervenție care vor lucra în ture și vor asigura permanența”, a subliniat Liviu Popa.

În cazul unor căderi masive de zăpadă, însoțite de viscole puternice, la care echipele stabilite nu pot face față, primarul orașului care este și președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență va apela și la agenții economici din oraș. În ședința Legislativului local a fost aprobat și bugetul estimativ al cheltuielilor impuse de realizarea acestui Program în sumă de 124.000 de lei. La punctul nr. 8 al Programului de acțiuni pentru prevenirea și înlăturarea efectelor dăunătoare ale fenomenelor meteorologice periculoase și asigurarea unei circulații fluente, în perioada de iarnă 2021-2022 sunt prevăzute și responsabilitățile Poliției Locale și a Poliției orașului Luduș pentru ca cetățenii orașului să se deplaseze în condiții de siguranță deplină pe areterele orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE