FOTO: La mulți ani, România!, din sufletele copiilor din Cașva Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 648 Vizualizări

FOTO: La mulți ani, România!, din sufletele copiilor din Cașva

La Școlala Primară Cașva, săptămâna 22-26 noiembrie 2021 a fost una mai mult decât specială. Organizate mai devreme, activităţile dedicate Zilei Naţionale a României -1 Decembrie au umplut sălile de clasă în culorile drapelului naţional și inimile copiilor de bucurie, antrenând toată suflarea structurii, de la preșcolarii grupei de grădiniţă și până la elevii clasei a IV-a.

„În anii trecuţi ne adunam toţi în sala de sport, amenajam spaţiul și susţineam programul împreună, de multe ori participau și părinţii sau bunicii. Anul acesta, situaţia pandemică și măsurile de siguranţă ce se impun nu ne-au permis, am reușit însă să organizăm activităţile individual pe clase, iar acestea s-au dovedit a fi atractive și plăcute copiilor. Elevii au confecţionat steguleţe, au pictat culorile tricolorului, au confecţionat cocarde, au învăţat poezii, au desenat costume naţionale, au decorat oale de lut și farfurii ţărănești, au fredonat cu plăcere fragmente din cântece patriotice și, bineînţeles, Imnul Naţional al României- Deșteaptă-te, române!”, ne-a declarat prof. Elena Matei, coordonatorul structurii Școala Primară Cașva.

,,La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”

Săptămâna s-a încheiat cu un scurt program artistic în clasă, prilej pentru elevi să afle amănunte despre importanţa Zilei Naţionale, despre simbolurile și însemnele statului român, despre patrie și patriotism, despre eroi și sacrificiu, despre recunoștinţă și respect, dar mai ales despre mândria de a fi născut român. „A fost un moment impresionant când prichindeii au intonat cu mâna dreaptă pe inimă Imnul Naţional, apoi au cântat cântece patriotice fluturând drapelul si au recitat poeziile învăţate special pentru acest eveniment. Toţi într-un singur glas au răsunat la final ,,La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”. Ne-am despărţit fericiţi cu tricolorul la piept și steguleţul în mână”, a precizat prof. Elena Matei.

Ain ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE