Home / Invatamant / FOTO: La mulți ani, România!, din sufletele copiilor din Cașva

FOTO: La mulți ani, România!, din sufletele copiilor din Cașva

La Școlala Primară Cașva, săptămâna 22-26 noiembrie 2021 a fost una mai mult decât specială. Organizate mai devreme, activităţile dedicate Zilei Naţionale a României -1 Decembrie au umplut sălile de clasă în culorile drapelului naţional și inimile copiilor de bucurie, antrenând toată suflarea structurii, de la preșcolarii grupei de grădiniţă și până la elevii clasei a IV-a.

„În anii trecuţi ne adunam toţi în sala de sport, amenajam spaţiul și susţineam programul împreună, de multe ori participau și părinţii sau bunicii. Anul acesta, situaţia pandemică și măsurile de siguranţă ce se impun nu ne-au permis, am reușit însă să organizăm activităţile individual pe clase, iar acestea s-au dovedit a fi atractive și plăcute copiilor. Elevii au confecţionat steguleţe, au pictat culorile tricolorului, au confecţionat cocarde, au învăţat poezii, au desenat costume naţionale, au decorat oale de lut și farfurii ţărănești, au fredonat cu plăcere fragmente din cântece patriotice și, bineînţeles, Imnul Naţional al României- Deșteaptă-te, române!”, ne-a declarat prof. Elena Matei, coordonatorul structurii Școala Primară Cașva.

,,La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”

Săptămâna s-a încheiat cu un scurt program artistic în clasă, prilej pentru elevi să afle amănunte despre importanţa Zilei Naţionale, despre simbolurile și însemnele statului român, despre patrie și patriotism, despre eroi și sacrificiu, despre recunoștinţă și respect, dar mai ales despre mândria de a fi născut român. „A fost un moment impresionant când prichindeii au intonat cu mâna dreaptă pe inimă Imnul Naţional, apoi au cântat cântece patriotice fluturând drapelul si au recitat poeziile învăţate special pentru acest eveniment. Toţi într-un singur glas au răsunat la final ,,La mulţi ani, România! La mulţi ani, români!”. Ne-am despărţit fericiţi cu tricolorul la piept și steguleţul în mână”, a precizat prof. Elena Matei.

Citeste si:  Vass Levente, activitate bogată la Ministerul Sănătății

Ain ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maros Gianluca, „Vocea studentului trebuie să fie auzită”

Suntem bucuroși să vă reamintim că anul 2022 a început la Liga Studenților din Târgu …