Vernisaj de lucrări arhitecturale, la Facultatea de Inginerie Invatamant
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 415 Vizualizări

Vernisaj de lucrări arhitecturale, la Facultatea de Inginerie

Coridorul etajului doi al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației a găzduit marți, 7 decembrie, deschiderea vernisajului de lucrări de arhitectură realizate de studenții boboci ai specializării nou înființate la Târgu Mureș, expoziție ce va putea fi vizitată în toate zilele săptămânii festive. Lucrările au fost realizate în echipe de câte doi, trei studenți care au abordat fiecare câte un spațiu arhitectural diferit, exemplificând în desenele realizate manual o radiografie a unei construcții pentru fiecare componentă spațială în parte.

Spațiu, volumetrie, natură, om


„Este o expoziție indeită în cadrul Facultății de Inginerie care se desfășoară pe parcursul săptămânii „Zilele UMFST”. Este o expoziție legată de definirea spațiului arhitectural. Încă din antichitate omul era preocupat de spațiul în care să-și desfășoare activitățile. Evident că sunt dedicate șase tipologii de spații arhitecturale, începând de la spațiul liniar, spațiul central, spațiul cameral, spațiul hipostil, spațiul portic și spațiul cu curte interioară care practic dezvoltă o intimitate a zonei respective. Toate aceste tipologii în perspectivă sunt dezvoltate de către arhitecți în diferite situații de proiectare. Totul începe de la o bază”, a transmis Bogdan Bucur, student la Arhitectură. După cum a informat Bogdan Bucur, studenții anului întâi studiază relația dintre spațiu, volumetrie, natură, om, în cadrul disciplinelor de specializare, acest vernisaj constituind o prezentare a unor teme parțiale care sunt executate de fiecare student în cadrul orelor de la arhitectură: „tot ce este prezentat în această expoziție sunt lucrările studenților, ale colegilor de la arhitectură care au fost prezentate în cadrul orelor de atelier, fiecare student având două teme dedicate pe care le puteți urmări în acest spațiu expozițional”, a mai adăugat Dragoș Bucur.


Un nou domeniu în plină ascensiune

Despre cel mai nou domeniu al Facultății de Inginerie și Tehnologia Informației știm că s-a înființat în acest an universitar cu mare dorință din partea corpului didactic al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ioan Mincu” din București. Acest lucru este de bun augur și din prisma faptului că absolvenții clasei de Arhitectură a Liceul Vocațional De Artă vor putea să urmeze mai departe cursurile universitare de specializare, în orașul natal, și de ce nu, poate alți tineri vor alege Târgu Mureșul în viitor și pentru a urma Arhitectura.

„Este o colaborare pe o perioadă de nouă ani de zile urmând ca în perspectivă să ne acredităm și noi în domeniul ăsta de Arhitectură. Momentan suntem autorizați, domeniul funcționează de acest an, suntem prima generație de arhitecți din cadrul Facultății de Inginerie și Tehnologiei a Informației din Târgu Mureș. În condițiile de pandemie existente cursurile se desfășoară preponderent online. Partea de ateliere o dezvoltăm la Universitate, avem un spațiu pentru activități dedicate atelierului de arhitectură unde studenții își corectează planșele, realizează machete la scară a diferitelor arhitecturi pe care le studiază ei. Referitor la oferta educațională pe care o prezintă Facultatea de Inginerie și Tehnologie a Informației, noua specializare de Arhitectură derulează o activitate pe patru ani de licență și doi ani de masterat combinat, în total șase ani de activitate didactică pe care studenții începând din anul întâi până în anul șase se pregătesc în domeniul de arhitectură. Este un domeniu nou, este un domeniu care se desfășoară în limba engleză și chiar dacă suntem la început, noi vom crește pentru că există potențial, motivarea studenților este în direcția asta de a se forma și ei vin cu multă plăcere la ore”, a mai adăugat Bogdan Bucur, în calitate de șef lucrări la Facultatea de Inginerie si Tehnologia Informației, Departamentul de Inginerie Industriala si Management.


Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!