Irina Sorescu-Vasile (USR-PLUS), propuneri pentru modernizarea transportului în comun din Târgu Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1546 Vizualizări

Irina Sorescu-Vasile (USR-PLUS), propuneri pentru modernizarea transportului în comun din Târgu Mureș

Președintele USR-PLUS Mureș, Irina Sorescu-Vasile, a propus luni, 17 ianuarie, prin intermediul unei declarații de presă, utilizarea sistemului E-ticketing și a afișajului electronic, precum și monitorizarea autobuzelor prin intermediul GPS-ului de către societatea care asigură transportul în comun din municipiul Târgu Mureș.

Sistemul de E-ticketing și afișajul electronic, deocamdată promisiuni

Potrivit liderului USR-PLUS Mureș, sistemul de E-ticketing ”este esențial unui oraș în dezvoltare precum Târgu Mureș”, iar integrarea transportului în comun în tehnologiii moderne, vitală.

”Primarul Târgu-Mureșului a propus cetățenilor să participe la un sondaj, cu scopul de a îmbunătăți eficiența transportului public în oraș, lucru bun de altfel. Cu toate acestea, în sondaj nu am găsit nimic despre aspecte care ar facilita folosirea transportului în comun. Aici mă refer spre exemplu la sistemul de E-ticketing promis cetățenilor încă din 2019 sau la afișaje electronice pentru a ști cât mai durează până sosește următorul autobuz. Sistemul de E-ticketing este esențial unui oraș în dezvoltare precum Târgu Mureș, iar integrarea de tehnologii și sisteme ce facilitează folosirea mijloacelor de transport în comun este vitală în zilele noastre”, a transmis Irina Sorescu-Vasile.

În aceeași declarație de presă, președintele USR-PLUS Mureș a menționat că promisiunile de modernizare a transportului în comun făcute în campania electorală de către actuala echipă de conducere de la Primăria municipiului Târgu Mureș au rămas, deocamdată, la stadiul de promisiuni.

”Vorbim mereu despre digitalizare, despre sisteme inteligente, despre accesul facil la ceea ce ne este pus la dispoziție de autoritățile locale. Cu toate acestea constatăm că, în cazul de față, nici măcar nu sunt puse în discuție. Ceea ce sper este că aceste aspecte sunt evidente pentru conducerea Primăriei și că sunt deja în desfășurare, pentru că, așa cum bine știm, în 2019 autoritățile locale promiteau o întreagă reformă a transportului în comun din Târgu Mureș, reformă ce trebuia să fie finalizată până la finalul anului 2022 și care cuprindea inclusiv acest sistem de E-ticketing, afișaje electronice, sisteme GPS, etc. Ceea ce mi-aș dori să nu uităm este că orașul nostru este zi de zi sufocat de trafic și, până la apariția rutelor ocolitoare în jurul orașului, trebuie să încurajăm folosirea sistemului de transport în comun. Altfel, noi, cetățenii cărora ni se tot promite, vom sta la cozi interminabile în trafic în continuare”, a conchis Irina Sorescu-Vasile.

Sondaj de opinie online

În urmă cu câteva zile, primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat că autoritățile locale din ”Orașul Trandafirilor” în parteneriat cu Fundația Comunitară Mureș invită populația orașului să participe, între 15 și 30 ianuarie 2022, la un sondaj de opinie în domeniul mobilității din cadrul proiectului muresMobil – www.muresmobil.ro. ”Chestionarul se referă la transportul public din oraș, scopul fiind acela de a afla opinia comunității cu privire la introducerea unor noi măsuri prin care s-ar putea îmbunătăți eficiența transportului public în oraș”, a informat primarul municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE