VIDEO: Omagiu adus Poetului Național la Reghin Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 425 Vizualizări

VIDEO: Omagiu adus Poetului Național la Reghin

Bustul poetului Mihai Eminescu din centrul municipiului Reghin a fost sâmbătă, 15 ianuarie, locul de adunare pentru cinstirea Poetului Național, cu ocazia Zilei Culturii Naționale, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria municipiului Reghin.

În amintirea ”Luceafărului”…

Reprezentanții Primăriei și ai instituțiilor de cultură din oraș au depus o coroană de flori la bustul lui Mihai Eminescu, gest făcut și de reprezentanții Asociației Pensionarilor ”Frăția 2021” Reghin care au susținut un mic program artistic dedicat Poetului Național.

„Ziua Culturii Naționale reprezintă un moment important și totodată un prilej de bucurie pentru noi toți, ziua de naștere a marelui poet Mihai Eminescu. Sunt bucuros că am putut fi prezent la acest moment de sărbătoare, unde, alături de reprezentanții instituțiilor de cultură din Reghin am depus o coroană de flori la bustul lui Eminescu. Unde există cultură, acolo e și bucurie, fericire, și totodată există oameni buni. Cultura este cea care ne apropie, este cea care crează o stare în care toți ne simțim bine”, a precizat Márk Endre, primarul municipiului Reghin.

La rândul său, prof. drd. Florin Bengean, managerul Bibliotecii Municipale ”Petru Maior” din Reghin, a subliniat importanța zilei de 15 ianuarie, în centrul căreia se află la loc de cinste poetul Mihai Eminescu.

„15 ianuarie este o zi cu dublă semnificație, zi în care se contopesc în chip fericit două evenimente: Ziua Culturii Naționale și ziua de naștere a Poetului Nepereche. Este o zi în care prin excelență sărbătorim cultura română. Fiecare zi a vieții noastre trebuie să fie o sărbătoare culturală. Acest popor de-a lungul anilor s-a înălțat și a rezistat prin vitregia vremurilor prin cultură. Sărbătorim pe 15 ianuarie toate marile valori culturale ale poporului român, pe toți marii creatori de cultură ai neamului nostru românesc. Implicit, sărbătorim piscul cel mai înalt al culturii române, poetul Mihai Eminescu. Dacă Eminescu ar fi scris în franceză, ar fi fost cel mai mare poet al timpului său spunea un poet francez. Cu toate că a scris în limba română, apoi tradus în foarte multe limbi, Eminescu, este și va rămâne în istoria veacurilor unul din cei mai mari creatori de literature, atât românească cât și universală. El este atât național cât și universal. Prin trăsăturile și grandoarea operei sale, Eminescu a depășit de mult granițele culturii române. În această zi de 15 ianuarie trebuie să ne bucurăm, trebuie să-l sărbătorim pe Eminescu, să-l redescoperim și să-l cunoaștem în profunzime, cu atât mai mult, să redescoperim marile valori ale culturii noastre naționale. Cum am spus, acest popor prin cultură s-a înălțat, și continuă să se înalțe ca un popor demn în istoria lumii prin cele mai importante valori culturale pe care le-a dat de-a lungul timpului, și de ce nu, pe care le dă în continuare și în ziua de astăzi. Cu nădejde, le va da și pe viitor. La mulți ani Culturii Române!”, a declarat Florin Bengean.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE