Home / Invatamant / Învățământ dual în Sighișoara

Învățământ dual în Sighișoara

Pentru prima dată, elevii din Sighișoara se pot școlariza prin învățământ dual. În anul școlar 2022 – 2023, Liceul Tehnologic nr.1 Sighișoara oferă 12 locuri pentru domeniul mecanic, calificarea „Mecanic utilaje și instalații în industrie”.

”Învățământul dual se adresează absolvenților clasei a VIII-a. Școala duală asigură oportunități sporite pentru elevi întrucât, în cadrul acesteia, elevii fac practică nu doar în școala în care învață, ci și în diverse companii. În cazul de față, vorbim de un parteneriat cu agenții economici SC GST Textile Safety RO SRL și SC Sefar SRL. De asemenea, elevii vor avea și susținere financiară din partea agenților economici. Mă bucur că am reușit un astfel de parteneriat între Municipiul Sighișoara, școală și agenții economici din oraș”, a informat Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.

(Redacția)

Citeste si:  Autobuze electrice pentru Sighișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua Porților Deschise” la Papiu. „Cei de la Papiu stau tot timpul în față!”

„Ziua Porților Deschise” la Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu Mureș a îngăduit joi, …