Programul Festivalului Sighișoara Blues 2022 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 644 Vizualizări

Programul Festivalului Sighișoara Blues 2022

Ediția din acest an a Festivalului Sighișoara Blues, a 16-a, se va desfășura în perioada 9-10 septembrie, în Piața Cetății din Sighișoara, au anunțat organizatorii evenimentului, reprezentanții Asociației Culturale Sighișoara Blues Hospital.

Recent, în ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 27 ianuarie, aleșii locali au luat la cunoștință o cerere din partea organizatorilor festivalului în vederea alocării din bugetul local a sumei de 75.000 de lei pentru susținerea evenimentului.

”Bugetul Sighișoara Blues 2022 este de 300.000 de lei. Solicităm Primăriei Sighișoara, Consiliului Local, domnului primar Iulian Sîrbu, aprobarea unui sprijin financiar în valoare de 75.000 de lei. Considerăm oportun să vă informăm pe scurt asupra impactului mediatic al acestui eveniment. Avem 100.000 de vizite online care au vizionat paginile site-ului de peste 300.000 de ori, vizitele fiind de pe toate continentele. Top cinci țări în afara României sunt: SUA, Germania, Anglia, Brazilia, Ungaria. Avem peste 7.600 de articole scrise despre festival, peste 4.500 de filmulețe pe Youtube cu peste 100.000 de vizitatori”, au arătat Ioan Lazăr și Aurel Hațiegan, organizatori ai evenimentului.

La ediția din acest an, sunt inivați să participe următorii artiști: Samuel James din SUA și Sue Foley din Canada (în 9 septembrie), respectiv Lurrie Bell din SUA și Vanessa Collier din SUA (în 10 septembrie).

”Solicitări pot exista în continuare și în funcție de asta vom stabili și în buget, transparent ca și până acum”, a afirmat Ioan Iulian Sîrbu, primarul municipiului Sighișoara.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE