Pregătiri pentru Recensământ Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 201 Vizualizări

Pregătiri pentru Recensământ

Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a găzduit joi, 10 februarie, o ședință de lucru pentru organizarea Recensământului Populației și Locuințelor.

”Alături de Direcția Județeană de Statistică Mureș și Consiliul Județean Mureș am avut o ședință organizatorică pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor. Așa cum au dovedit-o și cu alte ocazii, majoritatea administrațiilor publice din județ își fac treaba cu seriozitate. Pe lângă rolul organizatoric, primăriile vor coordona și comunicarea locală cu privire la autorecenzare. I-am îndemnat pe reprezentanții UAT-urilor din județ să facă toate demersurile pentru ca recensământul să se desfășoare în cele mai bune condiții, mai ales că numărul populației și corectitudinea datelor colectate influențează viitoarele proiecte ale comunității. Așa cum știți, procesul aduce și o premieră în statistica din țara noastră, adică posibilitatea autorecenzării online. Fiecare persoană care se va autorecenza folosind un smartphone, tabletă, laptop sau PC va beneficia de o zi liberă plătită de angajator, indiferent dacă este angajat la stat sau în sectorul privat”, a informat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

Etapa autorecenzării se va derula în perioada 14 martie – 15 mai 2022, iar începând cu 16 mai recenzorii se vor deplasa în gospodăriile care nu s-au autorecenzat pentru colectarea datelor.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE