Ungaria și conflictul Rusia-Ucraina Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

Ungaria și conflictul Rusia-Ucraina

Ungaria nu se va opune prin veto sancţiunilor Uniunii Europene legate de conflictul Rusia-Ucraina, a declarat ministrul de externe Peter Szijjarto, precizând că Budapesta susţine şi participă la definirea poziţiei comune a UE.

Szijjarto a afirmat că ultimele zile au adus evoluţii în conflictul din Ucraina care contravin intereselor de securitate ale ‘Ungariei, Europei Centrale şi, într-adevăr, ale întregii Europe’.

Într-o postare video pe Facebook, ministrul a afirmat că Ungaria sprijină cu fermitate integritatea teritorială şi suveranitatea Ucrainei, ‘aşa cum am făcut-o întotdeauna, şi nu vom rupe rândurile în ce priveşte răspunsul’ UE.
Szijjarto a mai arătat că Europa Centrală şi Ungaria au un interes legitim în menţinerea păcii şi evitarea războiului.

Deteriorarea situaţiei de securitate, a adăugat el, a dus la ‘o campanie gravă de dezinformare şi ştiri false (…) şi, în această privinţă, mass-media occidentale nu sunt cu mult mai bune decât omoloagele lor estice’. Potrivit lui Szijjarto, poziţia Ungariei a fost distorsionată în ambele. În ciuda relatărilor contrare din presa estică şi cea occidentală, Ungaria împărtăşeşte poziţia UE, a subliniat el.

Reprezentanţii permanenţi la UE ai statelor membre au avut o întâlnire, concomitent cu o reuniune informală a miniştrilor de externe, a mai spus Szijjarto.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE