Mărțișoarele omeniei, la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 306 Vizualizări

Mărțișoarele omeniei, la Luduș

Titlu:

Mărțișoarele omeniei, la Luduș

Sfârșit de februarie și început de martie în orașul Luduș. Un soare vesel, generos cu razele sale, după câteva zile mai mohorâte, dar care își arată printre norii răzleți câțiva „dințișori”, te îndeamnă la o plimbare pe străzile orașului. Și, dacă ajungi pe bulevard, ai surpriza de a te întâlni cu un grup de tineri frumoși și veseli care, pe o masă instalată în apropierea Parcului Primăriei etalează o sumedenie de mărțișoare, mici opere de artă, multicolore, confecționate din materiale refolosibile, toate fiind rodul fanteziei și imaginației creatoare de care nu duc lipsă. Sunt elevi din clasele a XI-a G, diriginte Adela Gliga; a XI-a F, diriginete Kovacs Imola; a XI-a C, diriginte Keresteși Lorena, dar mai sunt și alți elevi cuprinși în proiect, din alte clase ale Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș.

O campanie de suflet

Reluând o frumoasă tradiție, elevi și profesori ai Liceului au inițiat un proiect în colaborare cu Asociația de Urgențe Medicale (AUM) Luduș pentru strângerea de fonduri necesare achiziționării unui aparat pentru analize medicale. Ideea generoasă „Donează un mărțișor pentru un laborator” s-a concretizat într-o campanie derulată în perioada 8 februarie – 1 martie 2022 cu un dublu succes. În primul rând elevii au realizat importanța derulării unei activități care se soldează cu beneficii importante pentru ei și semenii lor, apoi prin satisfacția dată de aprecierile celor din jurul lor, la școală și în societate. În acest context consemnăm o scurtă declarație a unei eleve cuprinsă în această campanie: „Oferim aceste mărțișoare tradiționale în care albul firului simbolizează pacea, liniștea, buna înțelegere, iar culoarea roșie simbolizează viața noastră, a tuturor, de oriunde. Să o păstrăm cu sfințenie, să avem grijă de ea”.

Conform organizatorilor, beneficiile sistemului Point Of Care sunt: scurtează timpul necesar obținerii rezultatului analizelor, contribuie la îmbunătățirea actului medical permițând implementarea tratamentului optim în timp util la pacientul din urgență, monitorizarea analizelor pacienților critici în timp real pentru a orienta direcția tratamentelor, ușor de folosit de personalul cu pregătire medie, dimensiuni reduse, nu necesită condiții speciale de funcționare, reducerea costurilor prin efectuarea strict a analizei necesare fiecărui pacient fără consumarea suplimentară de reactivi sau consumabile, cost scăzut al echipamentului, sub nivelul analizelor de biochimie umedă (metoda clasică ce se efectuează doar în laborator de analize medicle).

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE