INEDIT. Festival al Magiunului, în județul Mureș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 647 Vizualizări

INEDIT. Festival al Magiunului, în județul Mureș

Aleșii județeni au aprobat luni, 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Festivalul Magiunului, eveniment care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 40.000 de lei.

Festivalul va fi organizat de Asociația Organizatorilor de Evenimente din Transilvania și se va desfășura în luna septembrie 2022, în satul Iara de Mureș, comuna Gornești.

”Apreciat de tot mai multe grupuri de turiști din România, Ungaria, Austria și Olanda, scopul festivalului care este unul de promovare a produselor locale a devenit unul de promovare a identității culturale și a turismului culinar din ce în ce mai pregnant. Totodată, pentru ca să se înțeleagă că tradiționalul reprezintă viitorul societății noastre și este nevoie de cei care înțeleg tradiția, lucrul și valorile pământului, în cadrul acestui eveniment se nominalizează producătorul/gospodarii care au înțeles că prin munca lor se pot realiza și dacă aleg să trăiască la sat”, se precizează în descrierea evenimentului.

Potrivit sursei citate, ”pentru asigurarea calității evenimentului, vor fi inițiate discuții deschise cu localnicii și autoritățile locale, dar și un program artistic pentru destinderea participanților.”

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE