Un eșec ce înăsprește lupta Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 190 Vizualizări

Un eșec ce înăsprește lupta

În partida din cadrul etapei a XXIII-a din Liga Națională de Baschet Feminin BC Sirius Mureșul Târgu Mureș a fost învinsă la Târgu Secuiesc, 68-76 cu formația locală ACS KSE. Mureșencele au început slab partida și au cedat primul sfert la 8 puncte (8-16). Au recuperat handicapul în următoarele două, câștigate cu 22-19 și 18-13, astfel că la ultima pauză tabela indica egalitate la 48. Gazdele au reușit după 3 minute ale ultimului act să refacă diferența de 8 puncte și au rezistat până la final, obținând o victorie prețioasă.

Punctele formației mureșene au fost înscrise de: Ruth Sherrill 15, Alexis Cortez 14 (2×3), Ruxandra Chiș 13 (2×3), Cristina Badi 11 (2×3), Rebecca Raluca Lipovan 7 (1×3), Denisa Griffin 6 (1×3), Andreea Feiseș 2. Au mai jucat Solyom Sara, Czimbalmos Timea, Sorana Anca și Viana Mircea.

Evitarea locurilor 6-8, principala grijă În urma acestui rezultat Sirius ocupă locul 7, cu 9 victorii și tot atâtea înfrângeri. Până la încheierea primei faze mai sunt programate trei etape, dar majoritatea echipelor mai au de disputat restanțe, cu patru sau chiar cinci partide rămase. Mureșencele au la rândul lor partida din etapa a XIV-a, pe teren propriu, cu CSM Târgoviște. Întâlnirea va avea loc miercuri, 9 martie, ora 17.30. După aceasta, Sirius va mai juca pe teren propriu cu Universitatea Cluj, la Agronomia București și din nou pe teren propriu, cu Sepsi Sfântu Gheorghe. În afara ultimului joc, mureșencele ar trebui să obțină alte trei victorii, covăsnencele fiind una dintre pretendentele la titlu. Bilanțul la finalul fazei ar fi așadar de 12 victorii și 10 eșecuri. Miza pentru patru dintre urmăritoarele trio-ului fruntaș este aceea de a evita locurile 6, 7 și 8, cele care ar urma să întâlnească în prima fază eliminatorie fruntașele. În această luptă, pentru lcorile 4-5 se află în luptă patru echipe.  Momentan, la fel ca Sirius, cu 9 înfrângeri sunt și echipele din Târgu Secuiesc și Phoenix Constanța, iar CSM Alexandria are 8, dar jocuri cu constănțencele și fruntașa FCC Baschet Arad. Echipa din Târgu Secuiesc este „condamnată” cu două partide cu a treia fruntașă, CSM Satu Mare și una cu Phoenix Constanța. Calculele hârtiei oferă așadar șanse reale mureșencelor de a ocupa unul din locurile 4-5, care s-ar confrunta în „sferturi”. Pentru asta eete nevoie de trei victorii în următoarele trei jocuri.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE