Sfaturi vitale despre montarea aragazului în casă Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 155 Vizualizări

Sfaturi vitale despre montarea aragazului în casă

Unele modele noi de aragazuri care funcționează cu gaze naturale au două racorduri, iar unul dintre acestea este obligatoriu să fie etanșeizat corespunzător, după scoatea dopului de plastic cu care poate fi prevăzut din fabricație. Doar prin etanșeizare se pot preveni incidente grave ce pot fi generate de scurgerile de gaze naturale.

Mașinile de gătit de tip aragaz sunt nelipsite din casele noastre. La un moment dat, după o perioadă de timp, la fel ca orice obiect pe care îl folosim zi de zi, este nevoie ca aragazul să fie schimbat cu un aparat nou. Atunci când aragazul funcționează cu gaze naturale, trebuie să acordăm o atenție deosebită la montarea acestuia și este obligatoriu ca operațiunea să se realizeze numai de către specialiști autorizați în domeniu, de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

”Atragem atenția în mod deosebit asupra acestui aspect, deoarece unele modele noi de mașini de gătit, de tip aragaz, sunt prevăzute cu două racorduri (stânga și dreapta), însă doar unul dintre acestea va fi conectat la instalația interioară de utilizare a gazelor naturale. Racordul care nu va fi conectat la instalație va trebui etanșat corespunzător, operațiune ce trebuie făcută doar de către o persoană autorizată. Menționăm că e posibil ca aceste aparate să fie livrate cu dopuri din plastic montate în racorduri, care au doar rolul de a bloca intrarea de corpuri străine/impurități în racord și nu de etanșare, fiind interzisă utilizarea pieselor (fitingurilor) din materiale plastice pentru etanșeizarea îmbinărilor în instalațiile de alimentare cu gaze naturale. Așadar, etanșeizarea corespunzătoare a racordului neutilizat al aragazului, precum și racordarea efectivă a aragazului la instalația interioară de gaze naturale, operațiuni ce se fac exclusiv de către specialiști, ne feresc de accidente, ca urmare a scăpărilor/scurgerilor de gaze naturale, ce se pot solda cu pierderi materiale și chiar vieți omenești”, a transmis Biroul de presă al companiei Delgaz Grid.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de peste 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de aproape 83.000 kilometri în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit circa 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE