Fermă nouă de porci, de 2,4 milioane de euro, într-o localitate mureșeană Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7576 Vizualizări

Fermă nouă de porci, de 2,4 milioane de euro, într-o localitate mureșeană

Conducerea Câmpia Band Cooperativă Agricolă a demarat, în data de 22 martie 2022, o licitație estimată la valoarea de 11.847.817 de lei (aproximativ 2,4 milioane de euro), fără TVA, pentru achiziționarea de lucrări, echipamente și montaj aferent pentru obiectivului de investiții ”Înființare fermă de reproducție suine în localitatea Pănet, județul Mureș”, informează www.licitatiapublica.ro.

Potrivit sursei citate, termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 5 aprilie 2022, investiția se va desfășura într-un interval de 36 de luni și va fi asigurată prin intermediul unui proiect AFIR în valoare totală de 13.071.762 de lei, fără TVA, din care suma de 1.223.944 de lei, fără TVA, reprezintă valoarea neeligibilă.

De asemenea, licitația va fi împărțită pe mai multe capitole, astfel: obținerea și amenajarea terenului (32.103 de lei, fără TVA), asigurarea utilităților necesare obiectivului (46.635 de lei, fără TVA), construcții și instalații (4.401.803 de lei, fără TVA), montaj utilaje tehnologice (34.980 de lei, fără TVA), utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj (7.332.295 de lei, fără TVA).

Detalii despre ferma de suine

Potrivit Declarației pe propria răspundere, document asumat de Szabo Ioan, președintele Consiliului de Administrație al Câmpia Band Cooperativă Agricolă, totodată administrator al SC Pig Band SRL, în cadrul viitoarei ferme de suine vor fi construite sau după caz achiziționate: un adăpost de gestație fătare scroafe (131,6 de metri x 30 de metri), un adăpost pentru înțărcarea purcelușilor (59,6 metri x 19,5 metri), o centrală termică murală electrică de 21 kW, o centrală termică murală electrică de 12 kW, un vas de expansiune închis cu membrană, o centrală de detecție incendiu adresabilă, un detector optic de fum, un detector optic de temperatură, un buton manual de incendiu, câte o sirenă de incendiu pentru interior și pentru exterior, un grup electrogen și o stație de pompare stingere incendiu.

Conform proiectului tehnic al investiției, document întocmit de arh. Sergiu-Adrian Borșa, ferma de suine va fi amplasată pe o suprafață de teren de aproximativ 94.000 de metri pătrați (din care 40.240 de metri pătrați în intravilan și 53.730 de metri pătrați în extravilan) aflat în proprietatea societății Pig Band SRL, iar suprafața construită propusă este de 5.456,45 metri pătrați.

”Construcțiile propuse spre realizare vor fi: hală maternitate, hală tineret, bucătărie furajeră, silozuri furaje, filstru sanitar, carantină, lagună dejecții, necropsie, centrală termică cu biocombustibil, anexă tablou electric. Pentru funcționarea unor condiții optime se propune realizarea unui bazin cu apă, bazin vidanjabil și amenajarea unor platforme betonate în proximitatea necropsiei și realizarea unei platforme pentru uscarea dejecțiilor solide. Terenul va fi amenajat prin realizarea unor platforme drepte în zona înc are vor fi amplasate construcțiile, realizarea unor taluzuri și amenajarea de scări și alei pentru preluarea diferențelor de nivel. În zonele în care sunt amenajate platforme betonate, unde este cazul, se vor realiza ziduri de sprijin”, se specifică în documentul citat.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Citește și:

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE