INTERVIU. Proiecte importante în Sărățeni Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 232 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante în Sărățeni

Primarul comunei Sărățeni, Biro Csaba, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022, dar și noile proiecte în curs de demarare. Totodată, Biro Csaba a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Biro Csaba: Principalele coordonate ale bugetului local al comunei Sărățeni pe anul 2022 în baza Hotărârii Consiliului Local al Comunei Sărățeni nr. 10/10 februarie 2022 privind aprobarea bugetului local al comunei Sărățeni pe anul 2022 sunt: venituri de 7.883.000 de lei, cheltuieli de 9.304.000 de lei, secțiunea de dezvoltare 5.614.000 de lei, secțiunea de funcționare 3.690.000 de lei.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

B.C.: Principalele investiții în acest an sunt cele aflate în curs de derulare, și anume: „Reabilitarea și extinderea grădiniței în localitatea Sărățeni, județul Mureș” și „Îmbunătățirea infrastructurii stradare prin asfaltare în localitatea Sărățeni, județul Mureș”. Suma alocată pentru investiții în anul 2022 este 5.344.000 de lei.

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere despre principala provocare administrativă a acestui an?

B.C.: Principalele provocari administrative ale acestui an ar putea fii că sumele repartizate pentru echilibarea bugetului sunt insuficiente și deficitul de personal.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

B.C.: Pentru școli și educație este prevăzut în cadrul investițiilor suma de 1.261.000 de lei.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

B.C.: Excedentul bugetar a fost folosit în cadrul secțiunii de dezvoltare.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

B.C.: Proiecte noi intenționate a fii demarate în anul acesta la nivelul localității sunt: înființarea sistemului de distribuție gaz; înființare stații de reîncărcare vehicule electrice; reabilitarea și modernizarea sediului Primăriei, etc.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

B.C.: Gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 este de 80%. Sunt trimise înștiințări periodice pentru agenții economici și cetățenilor cu privire la obligațiile fiscale.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE