Edi Gym Luduș, aur și argint la Campionatul Național de Skandenberg Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 744 Vizualizări

Edi Gym Luduș, aur și argint la Campionatul Național de Skandenberg

În organizarea Federației Române de Skandenberg Armwrestling, în perioada 25-27 martie 2022, la Centrul Cultural Județean Argeș din municipiul Pitești s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatului Național de Skandenberg. Au participat peste 300 de sportivi care au concurat la categorii de vârstă de la „copii” și până la categoria „master +60 de ani”, la masculin, feminin și persoane cu dizabilități.

Clubul Edi Gym Luduș a fost înființat în anul 1997 de tânărul profesor Kolozsvari Edward Kovacs, actualul președinte al Comisiei Naționale de antrenori și al lotului național. De la înființare și până în prezent, Clubul Edi Gym a adus orașului Luduș aproape 250 de medalii de aur, argint și bronz, cupe și trofee cucerite la competiții naționale și internaționale.

9 medalii de aur și 8 de argint

După comportarea foarte bună înregistrată în anul 2021, la actuala ediție a Campionatului Național performanța a fost repetată. Delegația ludușenilor a cuprins un număr de 13 sportivi și patru arbitri republicani, aceștia făcându-și datoria cu probitate profesională. Dintre sportivi s-a remarcat Alexia Olariu care a concurat la două categorii și a cucerit două medalii de aur, una de argint și un loc IV. Câte două medalii de aur au cucerit Alex Păcurar, Mădălin Sabău și Sonia Florea. La categoria „Master”, Kolozsvari Edward Kovacs a cucerit o medalie de aur la categoria sa. Câte două medalii de argint au revenit lui Andrei Maier și Ionuț Aldea. Pe treapta a doua a podiumului de premiere au urcat Raul Mago, Sergiu Seibert și Paul Nistor și în plus fiecare dintre ei s-au clasat pe locul IV.

Concurând cu un lot redus determinat de „consistența” resurselor financiare, Clubul Edi Gym a reușit să se claseze pe un loc onorant  loc III, din cele 21 de cluburi participante în ierarhia cluburilor din țară, întrecând multe orașe cu potențial uman și financiar superior orașului Luduș.

Cine participă la Europene?

La începutul lunii mai se desfășoară o competiție de anvergură, Campionatele Europene. Conform Regulamentului Federației Române de Skandenberg, toți medaliații cu aur și argint de la Campionatul Național se califică automat la Europene. Asta ar însemna ca orașul Luduș să participe cu 10 sportivi la o importantă competiție europeană. O performanță frumoasă, ne mândrim cu ea, dar contribuția actualilor sponsori cărora Edi le mulțumește: Agroleg Varo, East Agro Imput, Eurosystem, Happy Serv, Rometal Dianis, Seminar Consulting Romania și Urcan Grup pare să nu fie suficientă pentru deplasarea celor zece sportivi. Și atunci se pune întrebarea: cine pleacă la Europene și cine rămâne acasă? În acest caz pot să răspundă cei care sunt reprezentați la cel mai înalt nivel sportiv: Consiliul Local și Primăria orașului Luduș.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE