Dan Tanasă (AUR) solicită salvarea Fabricii de Zahăr din Luduș Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 791 Vizualizări

Dan Tanasă (AUR) solicită salvarea Fabricii de Zahăr din Luduș

Producătorul francez Tereos a decis recent să închidă unitatea de producţie pe care o deţine la Luduş, în judeţul Mureş, lăsând liberi de contract aproximativ 350 de fermieri români care se pregăteau anul acesta să livreze sfeclă către procesator, fapt considerat de către Dan Tănasă, deputat AUR de Mureș ca fiind ”un pericol real” la adresa fermierilor români.

”Este foarte important să înțelegem faptul că închiderea acestei fabrici nu reprezintă o simplă decizie de reorganizare a unei societăți comerciale, ci constituie un pericol real, demonstrat, la adresa fermierilor români și viitorului culturii de sfeclă de zahăr în România. Din păcate, în ultimii 30 de ani, liderii vremelnici ai statului român nu au reușit să înțeleagă faptul că astfel de întreprinderi sunt esențiale pentru stabilitatea noastră economică și pentru dezvoltarea agriculturii, ele constituind puncte de interes strategic. Este evident însă, că strategia a lipsit cu desăvârșire din viziunea guvernelor post-decembriste, astfel am ajuns în situația din prezent, cu o industrie la pământ și cu un domeniu agricol care stă la mâna unor companii străine, acestea desigur neavând nici cel mai mic interes pentru binele fermierului român, ci doar scopul prioritar de înregistrare a unor profituri considerabile”, a afirmat deputatul Dan Tănasă, într-o declarație politică.

”Avem în față un viitor incert pentru cei aproape 400 de fermieri din 9 județe care vor fi puși în fața faptului împlinit, iar dependența României pentru importuri va crește considerabil”, a completat deputatul AUR de Mureș.

În aceeași declarație politică, deputatul Dan Tănasă solicită în mod public intervenția autorităților pentru salvarea Fabricii din Luduș.

”Aduc în atenție eforturile Sindicatului Liber „Zaharul” Luduș și a asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „Beta” privind preluarea acesteia. Este esențială continuarea activității acestei fabrici pentru viitorul fermierilor, evitând importul masiv de produse alimentare, tocmai în această situație internațională, când toate statele caută să își acopere necesarul de alimente din resursele proprii”, a conchis deputatul AUR de Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE