INTERVIU. Proiecte importante în comuna Voivodeni Interviu
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 229 Vizualizări

INTERVIU. Proiecte importante în comuna Voivodeni

Primarul comunei Voivodeni, Vasile Boer, a oferit un interviu cotidianului Zi de Zi în care a prezentat detalii despre bugetul unității administrativ-teritoriale pentru anul 2022, principalele investiții preconizate în anul 2022 pentru proiectele în curs de realizare. Totodată, Vasile Boer a informat care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021.

Reporter: Vă rog să prezentați principalele coordonate ale bugetului unității administrativ-teritoriale pe anul 2022: venituri și cheltuieli, sectiunea de dezvoltare și sectiunea de funcționare.

Vasile Boer: Principalele coordonate ale bugetului comunei Voivodeni pe anul 2022 sunt următoarele: venituri la secțiunea de funcţionare în valoare totală de 3.493.000 de lei, iar la secțiunea de dezvoltare în valoare totală de 5.692.000 de lei, cheltuieli la secțiunea de funcționare în valoare totală de 3.493.000 de lei, iar la secțiunea de dezvoltare în valoare totală de 7.403.000 de lei.

Rep.: Ce sumă ați alocat pentru investiții în anul 2022 și care sunt principalele investiții preconizate a se desfășura în acest an?

V.B.: Principalele investiții în acest an sunt: ,,Rețea de canalizare și stație de ape uzate în localitatea Voivodeni, județul Mureș”, ,,Reabilitarea și extinderea rețelei de distribuţie a apei potabile în comuna Voivodeni, județul Mureș”, ,,Modernizare drum comunal DC 164 Voivodeni – Toldal și stradă în localitatea Toldal, comuna Voivodeni, judetul Mureș”, ,,Construire clădire pentru desfăşurarea activităţilor unor servicii publice de interes local, aflate sub autoritatea Consiliului Local al comunei Voivodeni județul Mureș”, ,,Modernizarea şi eficientizarea sistemului de iluminat public stradal în comuna Voivodeni, județul Mureș”, ,,Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în comuna Voivodeni, județul Mureş.”

Rep.: Care este din punctul dumneavoastră de vedere principala provocare administrativă a acestui an?

V.B.: Principalele provocări administrative ale acestui an sunt: realizarea obiectivelor de investiții „Rețea de canalizare și stație de ape uzate în localitatea Voivodeni, județul Mureș” și „Construire clădire pentru desfăşurarea activității unor servicii publice de interes local, aflate sub autoritatea Consiliului Local al comunei Voivodeni județul Mureș”.

Rep.: Ce prevede bugetul pe anul 2022 vis a vis de școli și educație?

V.B.: Bugetul alocat învăţământului preuniversitar de stat pe anul 2022 este de 368.000 de lei. Această sumă este alocată pentru funcţionarea unităților de învățământ, burse școlare şi pentru finanțarea drepturilor copiilor/elevilor cu cerinţe educaționale speciale încadraţi în învățământul de masă potrivit articolului 51, alineatul 2, din Legea nr. 1/2011 a Educației naţionale.

Rep.: Există vreun excedent bugetar din anii anteriori? În caz afirmativ, vă rog să precizați destinația acestuia.

V.B.: Bugetul local al comunei Voivodeni are un excedent de 1.711.000 de lei, care este destinat pentru realizarea obiectivelor de investiții „Rețea de canalizare și stație de ape uzate în localitatea Voivodeni, județul Mureş” și „Construire clădire pentru desfăşurarea activităţii unor servicii publice de interes local, aflate sub autoritatea Consiliului Local al comunei Voivodeni județul Mureș”.

Rep.: Ce proiecte noi intenționați să demarați în acest an la nivelul unității administrativ-teritoriale?

V.B.: În acest an nu dorim să demarăm nici un proiect nou, deoarece avem în curs de realizare șase proiecte care necesită finanțare.

Rep.: Care a fost gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 și care este obiectivul stabilit pentru acest an? Cum stimulați agenții economici și cetățenii să își achite obligațiile fiscale?

V.B.: Gradul de colectare a taxelor și impozitelor pe anul 2021 a fost de 76%, obiectivul stabilit pentru anul în curs este de 85%. Agenții economici sunt stimulați prin oferirea bonificației de 10% la plata integrală a impozitelor şi taxelor locale până la finele lunii martie.

A consemnat Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE