Creşterea cuantumului alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice votată în Camera Deputaţilor Politic
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

Creşterea cuantumului alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice votată în Camera Deputaţilor

Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a lui Corneliu Florin Buicu, membru al Camerei Deputaților din Parlamentul României, marți, 5 aprilie, membrii Comisiei pentru Sănătate şi Familie și cei ai Comisiei pentru Administrație din Camera Deputaţilor au votat pentru un raport de adoptare privind modificarea Legii 95/2006 în sensul creşterii cuantumului alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice.

,,Comisia pentru Sănătate şi Familie și Comisia pentru Administrație din Camera Deputaţilor, au votat azi pentru un raport de adoptare privind modificarea Legii 95/2006 republicată, în sensul creşterii cuantumului alocaţiei de hrană în unităţile sanitare publice. Cuantumul se stabilește prin ordin al ministrului Sănătății, se actualizează anual, în funcție de rata inflației și NU poate fi mai mic de 22 lei/bolnav internat/zi de spitalizare. Cheltuielile aferente alocației de hrană în unitățile sanitare publice se asigură prin transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătății către bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate”, a precizat Corneliu Florin Buicu.

,,Alocaţia de hrană poate fi suplimentată prin decizie a consiliului de administraţie al unităţii  sanitare, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat. Proiectul va fi votat de plenul Camerei Deputatilor săptămâna viitoare după care va merge la promulgare”, a mai precizat Corneliu Florin Buicu.

Alexandra HAJA

Foto: Facebook – Corneliu Florin Buicu

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE