Număr mare de ofițeri ruși uciși în Ucraina Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 401 Vizualizări

Număr mare de ofițeri ruși uciși în Ucraina

Surse oficiale ruse au publicat în urmă cu o zi numele a cel puţin 1.083 de militari ruşi care şi-au pierdut viaţa în Ucraina, dintre care 217 sunt ofiţeri – de la sublocotenent la general – iar aceasta constituie un procent de peste 20%, potrivit BBC în limba rusă, care deşi a suspendat temporar activitatea jurnaliştilor săi în Rusia din cauza legislaţiei punitive în contextul războiului din Ucraina continuă să producă ştiri în afara ţării.

Dar aceste date privind pierderile suferite de armata rusă sunt departe de a fi complete, notează în acelaşi timp Radio Svoboda (RFE/RL), care aminteşte că ultimul bilanţ al pierderilor ruse a fost dat publicităţii la 25 martie, când Ministerul rus al Apărării a raportat 1.351 de militari ucişi în Ucraina.

Forţele armate ale Ucrainei dau un număr mult mai mare de soldaţi ruşi ucişi pe teritoriul ţării lor, circa 18.300, dar aceste date sunt extrem de dificil de confirmat în mod independent în contextul ostilităţilor în curs de desfăşurare. La ora actuală, pe lista cu pierderi ruseşti a Ministerului rus al Apărării figurează 10 colonei, 20 de militari cu grad de locotenent-colonel, 31 cu grad de maior şi 155 cu grad de sublocotenent.

Kievul susţine de asemenea că forţele sale au eliminat şapte generali ruşi, dar Moscova a confirmat doar decesul general-maiorului Andrei Suhoveţki. În opinia experţilor, proporţia mare de pierderi „vizibile” în rândul ofiţerilor nu înseamnă neapărat că fiecare al cincilea rus care a murit pe câmpul de luptă în Ucraina a fost ofiţer. Aceasta poate fi explicat prin faptul că trupurile comandanţilor ruşi sunt trimise acasă cu prioritate, iar decesele lor sunt mai des anunţate în public.

În afară de aceasta, în armata rusă, ofiţerii sunt nevoiţi să-şi asume mai multe funcţii de dirijare a luptei în prima linie, un motiv ce explică numărul mare de pierderi în rândul personalului de comandă, consideră Sam Cranny-Evans, de la Institutul regal britanic pentru studii de apărare şi securitate. La o primă examinare a listei pierderilor confirmate de partea rusă se întrevede o altă tendinţă: aproximativ 15% din totalul militarilor morţilor identificaţi provin din forţele aeropurtate.

De asemenea pe lista cu pierderi figurează 15 militari din trupele speciale ale GRU (Serviciul de informaţii al armatei), inclusiv cinci ofiţeri, precum şi 10 reprezentanţi ai forţelor speciale ale Gărzii Naţionale (Rosgvardia). Trei dintre aceştia sunt deţinători de „berete maro”, ceea ce relevă că aceştia au aparţinut trupelor speciale subordonate Ministerului de Interne (Rosgvardia). Bereta maro este un semn de calificare şi se acordă unui luptător numai după ce a urmat o pregătire specială şi şi-a câştigat dreptul de a purta o astfel de beretă.

Conform situaţiei din 5 aprilie, pierderi au comunicat 80 din cele 85 de regiuni ale Federaţiei Ruse (inclusiv Crimeea anexată). Numărul maxim de militari morţi a fost anunţat de autorităţile şi mass-media din Daghestan – 93, conform Radio Svoboda.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE