Ședință a Consiliului Comunitar Consultativ Târgu Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 228 Vizualizări

Ședință a Consiliului Comunitar Consultativ Târgu Mureș

Consiliul Comunitar Consultativ, structură nou înființată la nivelul Municipiului Târgu Mureș, s-a reunit marți, 19 aprilie, pentru a doua oară de la înființarea lui.

”Consiliul Comunitar Consultativ este o formă de sprijin la nivel local, formată din 25 de membri, aleși pe o perioadă de 2 ani de zile de la data numirii. Aceștia sunt selectați dintre membri de seamă ai comunității, respectiv consilieri locali, oameni de afaceri locali, preoți, cadre didactice, medici, polițiști – persoane implicate și receptive la problematica social”, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Redăm, în rândurile de mai jos, continuarea buletinului informativ:

”Dacă în cadrul primei ședințe ordinare, membrii prezenți ai consiliului au avut posibilitatea, de a-și împărtăși reciproc detalii din domeniul propriu de activitate și, totodată, au ales prin vot: președintele entității, vicepreședintele și secretarul consiliului, de data aceasta, întâlnirea de lucru s-a axat pe acțiuni concrete desfășurate în municipiul Târgu Mureș.

Mai exact, prin intermediul proiectului „Adoptă o familie”, prezent pe ordinea de zi, un jumăr de 6 familii din Târgu Mureș (13 adulți și 26 de copii), aflate în risc de marginalizare socială au fost „adoptate” prin grija Asociația Pro Vision România, de către alte familii care au dorit să se implice, prin asigurarea de alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, precum și orice alte necesități, dar și consiliere și programe de educație non-formală. Acest proiect se dorește a fi un exemplu pentru viitor, prin intermediul căreia, oameni cu suflet, să poată oferi sprijin copiilor proveniți din familii defavorizate de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Punctul 2 de pe ordinea de zi s-a axat pe măsurile întreprinse de către autorități în ceea ce privește prevenirea și combaterea cerșetoriei și a faptelor anti-sociale pe raza municipiului Târgu Mureș prin intermediul campaniei „Spune NU cerșetoriei! Nu dați bani bani cerșetorilor!” și totodată, continuarea acțiunilor în mod constant.

Punctul 3 de pe ordinea de zi a constat în prezentarea campaniei de informare pentru sănătate și intervenție socială, prevenirea sarcinilor nedorite și a separării copiilor de familii, sesizarea infracțiunilor cu victime minori și prevenirea delincvenței juvenile, care se va materializa în intervalul 9-13 mai 2022, prin acțiuni de informare desfășurate în zonă marginalizată Valea Rece, urmând să fie cuprinse și celelate zone cu risc de marginalizare socială de pe raza municipiului Târgu Mureș.

Misiunea Consiliului Comunitar Consultativ este de a contribui la identificarea nevoilor și resurselor comunității locale, precum și de a promova implicarea acesteia, în soluționare aunor cazuri sociale concrete.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE