Regatul Unit elimină taxele vamale pentru produsele ucrainene Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 64 Vizualizări

Regatul Unit elimină taxele vamale pentru produsele ucrainene

Regatul Unit a anunţat eliminarea tuturor taxelor vamale pentru produsele ucrainene şi interzicerea exportului anumitor tehnologii sensibile către Rusia pentru a ajuta Kievul să facă faţă invaziei ruse.

„Taxele vamale pentru toate mărfurile importate din Ucraina vor fi acum reduse la zero, iar toate cotele vor fi eliminate”, a anunţat guvernul britanic într-un comunicat. Această măsură răspunde unei solicitări directe a preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, se arată în comunicat. Sunt vizate în special orzul, mierea, păsările de curte şi conservele de roşii.

„Regatul Unit va continua să facă tot ce îi stă în putere pentru a sprijini lupta Ucrainei împotriva invaziei brutale şi neprovocate a lui Putin şi pentru a contribui la asigurarea securităţii şi a prosperităţii pe termen lung a Ucrainei şi a poporului său”, a declarat într-un comunicat secretarul pentru comerţ internaţional Anne-Marie Trevelyan.

Marea Britanie a interzis, de asemenea, exportul către Rusia a unor produse şi tehnologii pe care această ţară „le-ar putea folosi pentru a suprima poporul eroic al Ucrainei”, în special echipamente pentru interceptarea şi monitorizarea comunicaţiilor.

„Aceasta va acoperi toate lacunele existente pentru a garanta că Rusia nu cumpără aceste produse din Regatul Unit”, se arată în declaraţie.

(E.T.)

( www.agerpres.ro )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE