Home / Invatamant / Workshop antidrog, la UMFST Târgu Mureș

Workshop antidrog, la UMFST Târgu Mureș

Distribuie

Sediul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş a găzduit joi, 5 mai, workshop-ul ”Coordonate bio-psiho-sociale ale consumului de droguri”, în cadrul Congresului internațional pentru studenţi, tineri doctori şi farmacişti  „Marisiensis”, susținut de către reprezentanţi ai Agenției Naționale Antidrog (ANA) din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

La activitate, alături de specialiştii în domeniu, au participat directorul Agenției Naționale Antidrog, comisar-șef de poliție Georgel-Cristian Ivan şi rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Workshop-ul ”Coordonate bio-psiho-sociale ale consumului de droguri” și-a propus să fie cadrul unei dezbateri cu privire la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, la modalităţile de abordare a dependenţei de droguri din perspectivă multidisciplinară şi la sistemul de asistenţă bio-psiho-socială disponibil pentru tratarea dependenţei de droguri. De  asemenea, specialiștii Agenției Naționale Antidrog au prezentat, în cadrul workshop-ului, politicile publice în domeniul drogurilor în România, sistemul integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială destinat consumatorilor de droguri, precum și activitățile specifice prevenirii consumului de droguri”, a informat conducerea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

Totodată, pentru a pune bazele unei strânse colaborări interinstituționale între Agenția Națională Antidrog și Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, a avut loc o întrevedere între o delegație a Agenției Naționale Antidrog, condusă de directorul acesteia, comisar-șef de poliție Cristian IVAN, și rectorul universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Cu acest prilej, a fost stabilit şi cadrul implementării protocolului de colaborare, în vederea desfăşurării de activităţi comune în domeniul reducerii cererii de droguri”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Stații de autobus inteligente cumpărate de Primăria Cristești

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Cristești a demarat, în data de 23 februarie 2024, o licitație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.