Workshop antidrog, la UMFST Târgu Mureș Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 291 Vizualizări

Workshop antidrog, la UMFST Târgu Mureș

Sediul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu Mureş a găzduit joi, 5 mai, workshop-ul ”Coordonate bio-psiho-sociale ale consumului de droguri”, în cadrul Congresului internațional pentru studenţi, tineri doctori şi farmacişti  „Marisiensis”, susținut de către reprezentanţi ai Agenției Naționale Antidrog (ANA) din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

La activitate, alături de specialiştii în domeniu, au participat directorul Agenției Naționale Antidrog, comisar-șef de poliție Georgel-Cristian Ivan şi rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Workshop-ul ”Coordonate bio-psiho-sociale ale consumului de droguri” și-a propus să fie cadrul unei dezbateri cu privire la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, la modalităţile de abordare a dependenţei de droguri din perspectivă multidisciplinară şi la sistemul de asistenţă bio-psiho-socială disponibil pentru tratarea dependenţei de droguri. De  asemenea, specialiștii Agenției Naționale Antidrog au prezentat, în cadrul workshop-ului, politicile publice în domeniul drogurilor în România, sistemul integrat de asistenţă medicală, psihologică şi socială destinat consumatorilor de droguri, precum și activitățile specifice prevenirii consumului de droguri”, a informat conducerea Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Târgu Mureș.

Totodată, pentru a pune bazele unei strânse colaborări interinstituționale între Agenția Națională Antidrog și Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie din Târgu Mureş, a avut loc o întrevedere între o delegație a Agenției Naționale Antidrog, condusă de directorul acesteia, comisar-șef de poliție Cristian IVAN, și rectorul universității, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

”Cu acest prilej, a fost stabilit şi cadrul implementării protocolului de colaborare, în vederea desfăşurării de activităţi comune în domeniul reducerii cererii de droguri”, se mai menționează în comunicat.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE