Statul maghiar plătește peste 200.000 de euro pentru documentarul despre viața lui Boloni Sport
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Statul maghiar plătește peste 200.000 de euro pentru documentarul despre viața lui Boloni

Potrivit  gsp.ro, Statul maghiar plătește peste 200.000 de euro pentru documentarul despre viața lui Boloni despre care spune că: „Nu s-a dezis niciodată de Ungaria”.

Un film documentar despre Laszlo Boloni (69 de ani), intitulat „Povestea unei legende”, va fi produs cu sprijin financiar din partea statului maghiar, sub îndrumarea regizorului Atilla Szabo.

Filmul documentar despre viața lui Boloni va fi produs cu sprijinul Institutului Național de film al Ungariei. Statul maghiar va contribui cu peste 235.000 de euro. Pelicula va conține imagini și povești neștiute din viața antrenorului născut la Târgu Mureș.

Poveștile și imaginile cu Cristiano Ronaldo, Emeric Ienei sau Nicolae Ceaușescu vor da culoare filmului, potrivit publicației Maszol.

Documentar despre Boloni, sponsorizat de statul maghiar

„Nu facem un film clasic despre sport. Chiar dacă este vorba despre viața lui Laszlo Boloni, povestea cuprinde viața politică și socială din jur. Cariera lui e impresionantă, a antrenat multe cluburi mari din Europa. Este o persoană exemplară. Deși a devenit unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României, nu s-a dezis niciodată de Ungaria”, a precizat Atilla Szabo, regizorul documentariului „Povestea unei legende”.

Cifrele lui Laszlo Boloni ca jucător: 6 echipe la seniori: România, ASA Tg. Mureș, Steaua, Racing Jet Wavre, Creteil și Orleans; 14 ani a îmbrăcat tricoul echipei naționale, cu care a participat și la turneu final Euro 1984, unde a fost cel mai bun fotbalist român; 5 e locul ocupat all-time de Boloni în ierarhia selecțiilor naționalei, are 102 prezențe, peste el sunt Dorinel (134), Hagi (124), Gică Popescu (115) și Raț (113); 7 trofee câștigate, toate cu Steaua, dintre care două sunt internaționale: Cupa Campionilor și Supercupa Europei și 2 trofee de Fotbalistul Anului în Ancheta Gazetei Sporturilor a câștigat Boloni, în 1977 și 1983, și a fost de două ori pe locul 2 (1976 și 1986), când s-au impus Dudu Georgescu și Duckadam.

Cifrele lui Laszlo Boloni ca antrenor: 27 de ani și jumătate de carieră; 15 echipe antrenate; 8 e numărul țărilor în care a antrenat: Franța, România, Belgia, Portugalia, Grecia, Emirate, Qatar și Arabia Saudită; 916 e numărul meciurilor ca „principal”, în care deține o rată a victoriilor de peste 42%, comparativ, Mircea Lucescu are cu peste 50% mai multe meciuri ca antrenor, iar procentul succeselor e aproape 60% și 7 trofee câștigate, dintre care două titluri de campion, cu Sporting și Standard Liege.

Alexandra HAJA

Foto: www.gsp.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE