FOTO: Cum a decurs azi Exercițiul EU-MODEX Târgu Mureș 2022 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 345 Vizualizări

FOTO: Cum a decurs azi Exercițiul EU-MODEX Târgu Mureș 2022

EU-MODEX a luat ființă în anul 2010, din dorința puternică de a îmbunătății modul de pregătire, cooperare și coordonare a autorităților și experților implicați în sectorul de protecție civilă în vederea unui răspuns integrat în situații de urgență.

Maratonul exercițiilor au continuat pentru a patra zi, oboseala și temperaturile crescute punând presiune în plus pe echipele participante. 

Situațiile de urgență din această zi au fost create să testeze capacitățile de răspuns la stres create de afluxul mare de pacienți pregătiți pentru a fi preluați simultan de echipele medicale din bazele de operații.

Acești pacienți cu patologii diverse au fost transferați în cursul dimineții către Spitalul Județean de Urgență Oradea care și-a oferit sprijinul pentru primirea acestora. Pacienții au fost transportați de la unitățile medicale operative cu ambulanțe SMURD și SAJ la Aeroportul Internațional Transilvania din Târgu Mureș, de unde au fost preluați de o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale. Pe timpul zborului, echipa medicală care a monitorizat pacienții aflați în stare gravă a fost formată din specialiști din cadrul SMURD și MApN.

În cursul dupa-amiezii bazele medicale operative din Germania, Italia și România s-au bucurat de vizita domnului Secretar de Stat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, domnul doctor Raed Arafat, doamna prefect Cristina Mara Togănel, consilier prezidențial al Departamentului Sănătate Publică, doamna doctor Diana Loreta Păun și alte oficialitati care au fost deosebit de interesate de activitățile desfășurate de echipele participante. 

Un moment emoționat a fost vizita delegației în baza italiană când cei prezenți au cântat la unison „La mulți ani!” de ziua națională a Italiei.

Amintim cetățenilor că exercițiul se desfășoară în perioada 30 mai – 3 iunie 2022 pe raza municipiului Târgu Mureș și are ca scop testarea procedurilor comune de intervenție, precum și utilitatea acestor exerciții pentru autorități, cât și pentru populație. 

Amintim modul de comportare în astfel de situații:

– protejează, pe cât este posibil, hrana şi apa din exteriorul locuinţelor prin acoperirea cu o prelată, folie de plastic, etc.

– ascultă la posturile de radio/TV informaţiile şi instrucţiunile autorităţilor.

În gestionarea situațiilor simulate, participă următoarele structuri:

– Prefectura județului Mureș, Consiliul Județean Mureș, Primăria municipiului Târgu Mureș, Primăria orașului Ungheni, Comuna Cristești, Comuna Sâncraiu de Mureș, Comuna Pănet, Aeroclubul României Târgu Mureș, DSU, IGSU, Inspectoratele pentru Situații de Urgență Județene: Mureș, BIF, Timiș, Cluj, Sibiu, Dolj, Hunedoara, Călărași, Caraș-Severin, Iași, Satu Mare, Neamț, Bacău, Alba, Harghita, Bistrița-Năsăud, Prahova, Arad, Argeș, Vâlcea și Constanța, UPU SMURD Județene: Mureș, București, Cluj, Timiș, Bihor, Spitalul de Urgență Județean Târgu Mureș, SAJ Mureș, MApN, IGaV, IPJ Mureș, IJJ Mureș, Gruparea Mobilă de Jandarmi Mureș, Garda de Mediu, DSP, SALVAMONT Mureș, APM Mureș, ICN, USISU, CFR Mureș, operatorii economici locali, voluntarii ISU Mureș, Crucea Roșie, Școala de Subofițeri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești și alte servicii specializate.

(Comunicat de presă, ISU ”Horea” al județului Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE