Ziua Eroilor, omagiată în satul Merișor Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 322 Vizualizări

Ziua Eroilor, omagiată în satul Merișor

Joi, 2 iunie 2022, zi în care credincioșii dreptslăvitori prăznuiesc Înălțarea Domnului (Ziua Eroilor), satul Merișor a îmbrăcat haine de sărbătoare pentru a marca cum se cuvine acesta cinstire ce se aduce eroilor din acest sat.

Au fost reamintiti nominal la slujba parastasului, când ne-am rugat nu la monumentele lor și au fost înălțate rugăciuni pentru sufletele lor. Iar dovada lor plina de curaj, bărbăție a fost reamintită pentru toți cei prezenți prin glasul curat al copiilor care au recitat poezii patriotice și cântece care ne-au făcut să cântăm împreună cu ei frumosul imn național ,,Deșteaptă-te, române!”.

La eveniment au luat parte oficialitățile locale, în prezența domnului viceprimar al comunei Glodeni, Sarkany Endre, doamna invatatoare a Școli Primare din Merișor, Loredana Kerekes, care a pregătit un moment artistic, promovand portul național, cântecele și poeziile specifice acestui eveniment. Evenimentul a debutat cu slujba Sfintei Liturghii in Biserica ortodoxa din Merișor și s-a încheiat cu slujba parastasului la care preotul paroh Marinel Suotean a reamintit importantă acestui eveniment dar și curajul deosebit al eroilor și al eroilor care se nasc în vremurile noastre. Evenimentul a fost unul de mare succes și sperăm să imprime in toți cei prezenți dragostea față de țară pe care eroii au alcatuit-o.

(M.S.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE