Home / Invatamant / Cadru UMFST, în conducerea Colegiului Psihologilor din România

Cadru UMFST, în conducerea Colegiului Psihologilor din România

Distribuie

Coordonatorul Departamentului de Consiliere, Orientare Profesională și Informare Studenți din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, conf. univ. dr. Cosmin Popa, a fost desemnat recent vicepreședinte al Comisiei de Psihologie Clinică și Psihoterapie din cadrul Colegiului Psihologilor din România, informează Blogul Universității.

Potrivit sursei citate, conf. univ. dr. Cosmin Popa a obținut și un mandat de patru ani în comitetul director al Colegiului Psihologilor din România, fiind pentru prima oară în cei aproape 20 de ani de existență a Colegiului Psihologilor din România când un psiholog reprezentant al filialei din județul Mureș reușește să ocupe aceste funcții.

„Acest statut în cadrul Colegiului Psihologilor din România este unul care mă onorează și care implică un grad mare de responsabilitate. Le mulțumesc tuturor colegilor mei psihologi pentru sprijinul acordat de-a lungul acestor alegeri și vreau să-i asigur de întreaga mea considerație. În acest mandat, îmi propun, dincolo de planul de dezvoltare personală, o implicare a întregii comunități psihologice, care să aibă un scop comun, mai exact creșterea prestigiului profesional în cadrul societății. Dacă aruncăm o privire la țările avansate care au deja o îndelungată tradiție în practica și cercetarea din domeniul psihologiei clinice și a psihoterapiei, observăm faptul că profesia de psiholog este una dintre cele mai respectate și apreciate. Acest lucru se întâmplă mai cu seamă datorită implicațiilor și beneficiilor pe care le aduce practica/serviciile psihologice în cadrul societății. Din păcate, în România lucrurile nu sunt foarte bine delimitate, astfel că o persoană care are nevoie de servicii psihologice are două alternative: își plătește ședințele de psihoterapie/evaluare sau beneficiază de câteva ședințe de consiliere/evaluare plătite de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, contractul cu casa fiind încheiat în prealabil între CNAS și un medic psihiatru. Acest lucru îl transformă pe psiholog într-un simplu prestator de servicii în relație contractuală cu un medic psihiatru și, de asemenea, se complică foarte mult procesul de adresabilitate în cazul pacientului. Iar aceasta se întâmplă în condițiile în care prevalența tulburărilor depresive și anxioase a crescut în toată lumea în ultimii doi ani”, a explicat conf. univ. dr. Cosmin Popa, citat de Blogul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Expoziție de tehnică militară, în centrul Târgu Mureșului

Distribuie Ziua Națională a României a debutat la Târgu Mureș printr- o expoziție de tehnică …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.