Michelle Bachelet nu va candida pentru un al doilea mandat Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Michelle Bachelet nu va candida pentru un al doilea mandat

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a anunţat, la Geneva, că nu va candida pentru un al doilea mandat.

”Întrucât mandatul meu ca Înalt Comisar se apropie de sfârşit, această a 50-a sesiune a Consiliului va fi ultima dată când voi lua cuvântul”, a declarat fosta preşedintă chiliană, în vârstă de 70 de ani, în faţa Consiliului ONU pentru Drepturile Omului. Ea a făcut anunţul la finalul unui discurs în care a trecut în revistă situaţia drepturilor şi libertăţilor fundamentale în lume.

Doamna Bachelet nu a mai dat nici un alt indiciu delegaţilor din sala Consiliului cu privire la motivele pentru care a făcut această alegere. Secretul intenţiilor sale fusese bine păstrat până acum. Numeroşi diplomaţi intervievaţi de AFP în ultimele săptămâni au declarat că nu cunosc intenţiile Înaltului Comisar.

Doamna Bachelet – prima femeie preşedinte al statului Chile, victimă a torturii, a fost numită Înalt Comisar de către secretarul general al ONU, Antonio Guterres, în 2018. Mandatul ei se încheie la sfârşitul lunii august.

AEF/EFE

( www.agerpres.ro )

Foto: www.puterea.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE