Interesul național al Ungariei și războiul din Ucraina Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Interesul național al Ungariei și războiul din Ucraina

Poziţia NATO cu privire la războiul din Ucraina coincide cu interesul naţional al Ungariei, potrivit căruia trebuie depuse toate eforturile pentru a împiedica extinderea conflictului dincolo de graniţele Ucrainei, a declarat miercuri ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, după ce s-a întâlnit cu soldaţii sosiţi pentru un exerciţiu militar la o bază de antrenament din Hajduhadhaz, în estul Ungariei.

Potrivit ministrului, soldaţii din regiune au o dublă sarcină – să desfăşoare activităţi umanitare şi să protejeze graniţele Ungariei. Ungaria, în calitate de membru NATO, se poate baza pe aliaţii săi în îndeplinirea acestor sarcini.

Szalay-Bobrovniczky a spus că, în fiecare an, au avut loc exerciţii interne şi internaţionale, evenimente şi acţiuni de pregătire şi instruire comună, la care au participat soldaţi din ţările membre NATO care au sosit în Ungaria.

Protejarea securităţii ungurilor este o prioritate pentru guvern, iar soldaţii ungari şi americani care efectuează patrule comune în cadrul acordurilor NATO servesc, de asemenea, acestui scop, a spus el, menţionând că soldaţi din Ungaria şi SUA execută împreună misiuni în Afganistan şi Irak.

MTI

( www.agerpres.ro )

Foto: https://newsmaker.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE