Activități antidrog cu tineri din casele de tip familial Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 114 Vizualizări

Activități antidrog cu tineri din casele de tip familial

Subiectul drogurilor este prioritar în activitățile instituțiilor cu atribuții în domeniu: polițiști, specialiști ANA (Agenția Națională Antidrog), jandarmi.

Odată cu debutul vacanței, activitățile orientate spre tineri se îndreaptă spre locuri de petrecere a timpului liber, dar și spre Casele de tip familial, cu atât mai mult cu cât colaborarea cu DGASPC este una permanentă, scopul fiind: siguranța beneficiarilor, iar acest lucru începe cu informarea acestora cu privire la riscuri, reactive, modalități de prevenire.

Specialiștii apreciază că un mediu familial nepotrivit constituie un puternic factor de risc pentru consumul de substanțe interzise, acesta fiind un motiv în plus pentru a ne îndrepta atenția spre copiii ocrotiți în sistemul de protecție.

Fie că vorbim de casele de tip familial din localitatea Târnăveni, Miercurea Nirajului sau altele, polițiștii de prevenire și siguranță școlară, alături de specialiști ai Centrului de prevenire, evaluare și consiliere antidrog Mureș, au stat de vorbă, de la egal la egal, cu tinerii, pentru a-i informa cu privire la modalitățile pe care le folosesc cei ce le oferă substanțe interzise pentru a-i ademeni și care este de fapt interesul acestora, ce promisiuni fac aceștia și care este trista realitate, ce consecințe are consumul de droguri, urmat, deseori, de distribuire/vânzare pentru a obține banii necesari propriului consum, ce urmări legale, personale, sociale are consumul și cum să se ferească de acest fenomen și nu în ultimul rând, care sunt locurile în care pot cere ajutor dacă au căzut pradă acestei tentații. Toate acestea completate de discutarea unor cazuri, au urmărit să conștientizeze tinerii beneficiari de importanța păstrării distanței de aceste substanțe distructive.

Totodată, la finalul discuțiilor, pentru a înțelege mai bine efectul alcoolului, drogurilor, asupra percepției, văzului, orientării, au putut încerca ochelarii speciali.

Activitățile de acest gen vor continua pe parcursul verii, pentru siguranța tuturor!

(Compartimentul Relații Publice, IPJ Mureș)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE