Home / Comune / Refugiați din Ucraina, la Lăpușna

Refugiați din Ucraina, la Lăpușna

Distribuie

În cursul zilei de duminică, 27 iunie, proiectul ”MureșHub” a poposit pe Valea Gurghiului, mai exact la Tabăra de la Lăpușna, unde cei plecați din calea războiului din Ucraina vor avea parte de un sejur în mijlocul Munților Gurghiului. „O oază de liniște și aer curat. Așa putem descrie Tabăra Lăpușna din Munții Gurghiului, pusă la dispoziție cu amabilitate de Primăria Ibănești pentru a petrece câteva zile de odihnă, pline de activități recreative. Domnul primar Dan Vasile Dumitru ne-a întâmpinat cu frumoase cuvinte de prietenie, iar în Tabără, o gustoasă limonadă ne-a fost oferită de gazdele primitoare”, au precizat coordonatorii proiectului. Potrivit acestora, activitățile din prima zi sunt au fost marcate de joaca copiilor, de la baloanele de săpun, meciurile de fotbal, avioanele lansate cu putere pe adierea vântului, dar și diferitele jocuri de atenție sau baseball. „Mulțumim celor care fac posibilă această excursie: Primăria Ibănești, Crucea Roșie Română, Filiala Mureș și Asociatia Suryam. Proiectul „MureșHub: Centrul unic de integrare și asistență socială a refugiaților din județul Mureș” beneficiază de o finanțare din partea poporului britanic prin sprijinul Fundației Comunitare Mureș”, au precizat coordonatorii ”MureșHub”.

Încântat de acest proiect s-a arătat și primarul comunei Ibănești, Dan Vasile Dumitru. „Am întâmpinat în cursul zilei de duminică un prim grup de persoane, femei și copii refugiați din Ucraina, care vor petrece câteva zile în Tabăra Lăpușna. Îmi doresc să le oferim o perioadă în care să se liniștească și să se regăsească în mijlocul naturii, să le redăm încrederea șă să le readucem bucuria. Pe toată durata verii, mai multe serii de copii și femei veniți din Ucraina din cauza conflictului care continuă în țara lor, vor petrece câteva zile în Tabăra Lăpușna, care este pusă gratuit la dispoziția lor. Aceștia vor desfășura activități sportive, artistice și ne vor vizita zona. Această acțiune este rezultatul colaborării între Asociația Suryam – Primăria Ibănești – Societatea Română de Crucea Roșie – Filiala Mureș”, a precizat primarul Dan Vasile Dumitru.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Razie rutieră în zona stațiunii Sovata

Distribuie Polițiști ai stațiunii Sovata și Secției 14 Poliție Rurală Ghindari au derulat, în acest …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.