Home / Agricultura / 13,3 milioane de lei, ”plăți COVID-19” pentru fermierii mureșeni

13,3 milioane de lei, ”plăți COVID-19” pentru fermierii mureșeni

Conducerea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș informează că în perioada 29 – 30 iunie 2022 a efectuat plata pentru scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității fermierilor în anul 2022, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 către beneficiarii eligibili la nivelul APIA Mureș.

Astfel, s-au acordat plăți după cum urmează: Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în sumă de 8.670.733 de lei pentru un număr de 3.224 de beneficiari, pentru un număr de 68.365 capete eligibile, ceea ce plasează județul Mureș pe un onorant loc 4 la nivel național, Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin în sumă de 3.299.843,49 de lei pentru un număr de 8 beneficiari și Schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul avicol în sumă de 1.364.087,42 de lei pentru un număr de 13 beneficiari.

”Valoarea totală a acestor ajutoare virate în conturile beneficiarilor este astfel de 13.334.663,86 de lei. Precizăm că nu s-au înregistrat respingeri de cereri în sectorul suin, respectiv în cel avicol, iar în sectorul bovin, procentul de cereri respinse este sub 1% din total cereri depuse, ceea ce confirmă atât interesul fermierilor, cât mai ales responsabilitatea acestora în accesarea sprijinului financiar, mai ales în acest context socio-economic dificil”, a precizat Ovidiu Daniel Săvâșcă, director executiv al APIA Mureș.

(Redacția)

Citeste si:  Societate din Mureș angajează cu salariu motivant muncitori în construcții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Investiții noi pentru un Iernut mai prosper

Primarul orașului Iernut, Ioan Nicoară, vorbește în interviul următor, acordat în exclusivitate cotidianului Zi de …