Diplomă de Excelență pentru Corneliu-Florin Buicu Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Diplomă de Excelență pentru Corneliu-Florin Buicu

Deputatul mureșean Corneliu-Florin Buicu a primit miercuri, 6 iulie, o Diplomă de Excelență din partea prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel – președintele Comisiei de sănătate publică din Senatul României, cu ocazia întâlnirii cu coordonatorii centrelor de tratament al pacienților cu HIV-SIDA, la împlinirea a 37 de ani de istorie cu infecția HIV în România.

Potrivit informațiilor furnizate de către deputatul social-democrat Corneliu-Florin Buicu, în prezența consilierului prezidențial prof. univ. dr. Diana Paun, ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, reprezentanților centrelor regionale HIV-SIDA din București (Institutul ”Matei Balș”, Centrul ”Victor Babeș”), Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, organizațiilor pacienților, HIV Outcomes, a fost prezentată Strategia națională pentru supravegherea, controlul și prevenirea cazurilor de infecție cu HIV/SIDA în perioada 2022-2030.

”Să nu uitam de unde a plecat România: în România SIDA a “venit cu trenul”: primul român diagnosticat cu această boală fiind un pacient, însoțitor de vagon, pe rute internaționale, în 1985; existența bolii, numită înainte de 1990 “boala occidentului decadent”, era de neconceput pe teritoriul României, cazul fiind trecut sub tăcere de autoritățile comuniste, imediat după descoperirea acestuia. Începând din 1985, până la sfârșitul lunii decembrie 2021, la nivel național au fost înregistrate 26.171de cazuri cumulate de HIV/SIDA, dintre acestea 9.287 de cazuri au fost înregistrate la începutul anilor ‘90 la copii”, a precizat deputatul Corneliu-Florin Buicu, care deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților.

Totodată, deputatul mureșean a arătat că HIV Outcomes este o coaliție de forțe ce militează pentru “îmbunătățirea pe termen lung a stării de sănătate și a calității vieții pacienților care trăiesc cu HIV/SIDA – dincolo de supresia virală”.

”Lansată în 2016 la Bruxelles, HIV Outcomes este o inițiativă voluntară multilaterală ce reunește persoane care trăiesc cu HIV și reprezentanți ai acestora, clinicieni, cercetători, ONG-uri și industrie, ce își desfășoară activitatea la nivel de inițiativa europeană, fiind prezentă la nivel național în Germania, Italia, Spania, Marea Britanie și România, militând pentru politici naționale în întreaga regiune europeană”, a mai punctat conf. univ. dr. Corneliu-Florin Buicu.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE