Premierul suedez promite sprijin Kievului Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Premierul suedez promite sprijin Kievului

În vizită la Kiev şi în suburbiile sale, premierul suedez, Magdalena Andersson, a cerut un sprijin european sporit pentru Ucraina şi noi sancţiuni împotriva Rusiei a cărei armata avansează în estul teritoriului ucrainean.

„Rusiei nu trebuie să i se permită să obţină câştiguri prin încălcarea dreptului internaţional şi a altor principii fundamentale”, a declarat Magdalena Andersson în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski. În opinia sa, „cel mai bun mod de a câştiga acest război este de a consolida sprijinul acordat Ucrainei şi de a creşte presiunea asupra Rusiei prin noi sancţiuni”.

„Eforturile noastre trebuie să continue atât timp cât este necesar”, a pledat ea, subliniind că Ucraina apără „valorile noastre europene comune”. După ce a vizitat oraşe de la periferia Kievului devastate de luptele din primele săptămâni ale conflictului, premierul suedez a spus că a văzut „străzi şi pieţe unde locuinţele au fost înlocuite de cratere” şi unde „au fost comise crime oribile”.

„Condamn agresiunea rusă fără sens şi crudă, uciderea civililor, printre care mulţi copii”, a mai declarat premierul suedez, promiţând, de asemenea, să participe la reconstrucţia Ucrainei.

La rândul său, Volodimir Zelenski a îndemnat din nou „să se facă totul pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe toţi criminalii de război ruşi”. Referindu-se la criza mondială provocată de blocarea a aproximativ 22 de milioane de tone de cereale în porturile ucrainene din cauza războiului, el a spus că poartă discuţii cu Turcia şi ONU pentru a asigura o ieşire în siguranţă a acestor mărfuri.

AFP

( www.agerpres.ro)

Foto: www.hotnews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE