Home / Business / INVESTIȚIE. Fabrică de vată minerală, în pregătire în județul Mureș

INVESTIȚIE. Fabrică de vată minerală, în pregătire în județul Mureș

Distribuie

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Medilui Mureș a decis, într-o ședință specifică, că proiectul „Construire fabrică de producție vată minerală și depozitare, anexe tehnice, administrative și sociale, casă poartă, platforme și instalații tehnologice, platforme de depozitare, modernizări și recompartimentări în clădiri existente, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi, drumuri acces, împrejmuire și organizare de șantier”, propus a fi amplasat în localitatea Târnăveni, strada Armatei nr. 82, se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate şi nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă.


Capacitate preconizată de 258 de tone/ zi

Potrivit proiectului Deciziei etapei de încadrare, investiția aparține societății Gecsat SA Târnăveni și va fi realizată pe o suprafață de teren de 121.204 de metri pătrați.

”Investiția prevede realizarea următoarelor obiective: construirea unei linii noi de producție vată minerală și depozitare, anexe tehnice, administrative și sociale, casă poartă, platforme și instalații tehnologice, platforme de depozitare, amenajare drumuri, platforme, parcaje, spații verzi, drumuri acces, împrejmuire, alimentarea cu utilități și fluide de proces a clădirilor și instalațiilor tehnologice, realizarea unui sistem nou de singere a incendiilor, realizarea unui sistem nou de detectare și alarmare incendii, organizare de șantier”, se menționează în documentul citat.

În prezent, pe amplasamentul respectiv sunt realizate construcții cu funcțiunea principală de producție (producție vată de sticlă) și depozitare, precum și funcțiuni secundare de tip spații tehnice, spații social-administrative.

”Capacitatea preconizată a noului obiectiv va fi de circa 258 de tone/ zi vată minerală de sticlă, circa 7.5000 de tone/ an”, se mai precizează în proiectul Deciziei etapei de încadrare.

Profit de 16,6 milioane de lei în 2021

Conform portalului www.listafirme.ro, societatea Gecsat SA Târnăveni funcționează din data de 22 ianuarie 1991, are ca obiect de activitate ”prelucrarea și fasonarea sticlei plate” și este administrată de o persoană fizică (Romulus Călin Boilă) și de două persoane juridice (Conlisa SRL și Vetroconsulting SRL).

La finalul exercițiului financiar 2021, firma a raportat următorii indicatori principali: cifră de afaceri de 35,1 milioane de lei, profit net de 16,6 milioane de lei, datorii de 5,4 milioane de lei, capitaluri proprii de 34,9 milioane de lei și 56 de angajați.

(Redacția / Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html )


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Proiecție de film la Casa de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”

Distribuie În cadrul Bienalei ”Arhitectura.6”  găzduită în perioada 1-8 decembrie de municipiul Reghin, în această …