Home / Cultură / O vară plină de evenimente pentru Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”

O vară plină de evenimente pentru Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul”

Distribuie

Echipa Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul” a început seria spectacolelor din această vară după Festivalul Folk Forum care a avut loc în Cetatea Târgu Mureș în perioada 27-29 mai 2022. 

Astfel, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” a participat la evenimentele culturale organizate la Hodac și Toaca cu ocazia sărbătorii populare denumite „Udatul Nevestelor” , desfășurate în 13 iunie. Totodată, dansatorii, soliștii și instrumentiștii ansamblului au fost prezenți la Târgul de la Podășel – Dumbrava din 14 iunie, au dansat, au cântat și au jucat la „Solovăstru-n sărbătoare” pe 19 iunie, au purtat în pași de dans tradiția la Târgul Fetelor de la Gurghiu și la Zilele Alunișene din 26 iunie.
Artiștii populari ai orașului Târgu Mureș nu puteau lipsi nici de la „Zilele Târgumureșene” eveniment desfășurat în perioada 23-25 iunie. De asemenea, Ansamblul Artistic Profesionist „Mureșul” a desfășurat un spectacol extraordinar de folclor „Pe Valea Mureșului” în data de 30 iunie prezentat în Cetatea Târgu Mureș, urmat de un spectacol la Sovata pentru turiștii din stațiune chiar în ziua de 1 iulie.

Totodata, artiștii mureșeni au participat la „Festivalul Inimilor” din 6 până în 10 iulie, festival ce a revenit pe scena Grădinii de Vară din Parcul Rozelor din Timişoara. 

„Ajuns la cea de-a XXXI-a ediție festivalul aduce în fața iubitorilor de folclor 30 de ansambluri folclorice din 11 țări iar noi am fost prezenți în data de 8 iulie cu un spectacol aplaudat la scenă deschisă de publicul timișorean”au transmis reprezentanții Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul”.

În continuare, artiștii vor scoate din „Lada De Zestre” în 14 iulie noi cântece și dansuri populare din diferite zone ale țării, prezentate într-un spectacol folcloric extraordinar începând cu ora 19:00  în Cetatea Medievală Târgu Mureș.

Duminică 17 iulie la invitația comunității, echipa ansamblului va fi prezentă la Bărdești.

ven

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Lansarea revistei Meridiane culturale

Distribuie Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș anunță lansarea numărului 1/2024 al …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.