Șezătoare armenească la Joia Muzeală Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 127 Vizualizări

Șezătoare armenească la Joia Muzeală

Joia Muzeală din 14 iulie se va desfășura într-o atmosferă culinară. Echipa Muzeului Județean Mureș organizează în colaborare cu Slow Food Târgu Mureș, o „Șezătoare armenească” de la ora 17:00 în curtea interioară a Palatului Toldalagi, sediul Secției de Etnografie și Artă Populară

„Suntem deja la a doua întâlnire cu membrii comunității româno-maghiare în muzeu și de data aceasta vă invităm să gătim împreună ca într-o familie.

Vom pregăti urechiușe din paste pentru rețeta de supă armenească aganj abur (supă cu urechiușe) cu hurut, sub îndrumarea doamnei Éva Kántor, membră a comunității armeano-maghiare din Târgu Mureș, originară dintr-o familie de armeni stabilită în Gherla. La finalul șezătorii, fiecare participant va primi rețeta de supă tipărită și un borcănaș cu hurut – condiment tradițional armenesc, pentru a putea pregăti acasă o supă pentru 3-4 persoane”, au transmis organizatorii.

În plus, participanții se vor putea bucura și de o degustare frugală de biscuiți ecologici din cereale integrale, trei specialități de miere cremă ecologică, brânză artizanală. La final se va degusta „Argilla” de la Villa Vinèa, vinul care-l reprezintă cel mai bine pe producătorul transilvănean de pe Târnava Mică.

Locurile sunt limitate, așadar doritorii pot face rezervări la numărul de telefon: 0749.912.992  sau prin mail la pr@muzeulmures.ro. 

Intrarea la eveniment se face pe bază de rezervare prealabilă și bilet de vizitare a muzeului, și anume 12 lei prețul unui bilet standard, 6 lei pentru pensionari și 3 lei pentru elevi și studenți. 

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE