SUA a testat cu succes două rachete hipersonice Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

SUA a testat cu succes două rachete hipersonice

Statele Unite au testat recent cu succes două rachete hipersonice Lockheed Martin, a anunţat Pentagonul, în contextul îngrijorărilor în creştere că Rusia şi China au avut mai mult succes în dezvoltarea propriilor arme de acest tip.

U.S. Air Force a confirmat că a testat cu succes ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon) în largul coastelor Californiei. Potrivit Reuters, în acest test racheta purtătoare a fost transportată sub aripa unui avion B-52H înainte de a fi lansată. În teste anterioare, arma nu s-a separat de avion.

‘Acest al doilea test încheiat cu succes demonstrează capacitatea ARRW de a atinge şi menţine viteze hipersonice operaţionale, de a culege date cruciale pentru a fi folosite în alte teste de zbor şi de a valida separarea sigură de aparatul de zbor’, a indicat Lockheed într-un comunicat.

‘Am încheiat acum seria de teste de propulsie şi suntem pregătiţi să începem testarea completă (racheta purtătoare şi focos, n.red.) în cursul acestui an’, a afirmat generalul brigadier Heath Collins, şeful programului. 

Reuters

(www.agerpres.ro)

Foto: https://blacknews.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE