Pentru iubitorii de bere! -„De la artizani la fabrica de bere” Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 505 Vizualizări

Pentru iubitorii de bere! -„De la artizani la fabrica de bere”

Muzeul Județean Mureș organizează vineri, 22 iulie, începând cu ora 18.00, o nouă expoziție de istorie cu titlul „BEREA!- De la artizani la fabrica de bere”. Evenimentul va avea loc în clădirea muzeului din Cetatea Medievală, la Secția de Arheologie și Istorie.

„Cine și cum fabrică berea? Cum a devenit Kőbánya citadela producției de bere din Ungaria? Suntem băutori de vin sau de bere? Este berea o băutură burgheză sau muncitorească? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le abordează cea mai recentă expoziție care prezentă istoria producției și consumului de bere”, este specificat în descrierea evenimentului.

Expoziția itinerantă creată de Muzeul Maghiar de Comerț și Turism din Budapesta are ca și temă istoria Berăriilor din Ungaria Medievală. Aceasta va fi deschisă pentru vizitare până pe 31 octombrie, de marți până vineri, între orele 9.00-16.00, sâmbătă, între orele 9.00-14.00 și duminică, între orele 9.00-13.00.

Un plus al expoziției este faptul că vor fi punctate și câteva aspecte din istoria locală a celei mai importante berării din Târgu Mureș, Fabrica lui Bürger.

La vernisajul expoziției de la Secția de Istorie și Arheologie vor lua cuvântul dr. Török Róbert, directorul Muzeului Maghiar de Comerț și Turism din Budapesta și curatorul expoziției, precum și Ötvös Koppány-Bulcsú, directorul Muzeului Județean Mureș.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE