Închisoare pentru proteste anti-lockdown Stiri din vecinatatea Romaniei
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 186 Vizualizări

Închisoare pentru proteste anti-lockdown

Un cântăreţ de operă a fost condamnat la 10 ani de închisoare de o instanţă din Rusia pentru că a lansat un apel la proteste de amploare împotriva restricţiilor legate de noul coronavirus în 2020, transmite DPA.


Conform verdictului pronunţat marţi de instanţa din Rostov-pe-Don, Vadim Cheldiyev a fost condamnat pentru rolul său în protestele desfăşurate în Republica Oseţia de Nord. Alţi doi co-organizatori ai protestelor au fost condamnaţi la 8 şi respectiv 8 ani şi jumătate de închisoare, conform unui mesaj postat pe Telegram de avocatul Pavel Chikov, citat de DPA.


Protestele desfăşurate în capitala republicii nord-osete Vladikavkaz au inclus şi revendicări precum demisia guvernului şi organizarea de alegeri. Odată cu intervenţia poliţiei au izbucnit ciocniri cu protestatarii. Peste 100 de protestatari au fost arestaţi.


Cheldiyev şi ceilalţi doi condamnaţi au fost găsiţi vinovaţi că ar fi organizat aceste proteste. Acuzaţiile iniţiale de huliganism au fost modificate în acuzaţii mult mai grave, de desfăşurare de activităţi extremiste şi respectiv organizarea de tulburări în masă.

DPA

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE