Lucrări gratuite de cadastru în opt localități mureșene Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1897 Vizualizări

Lucrări gratuite de cadastru în opt localități mureșene

Conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Mureș anunță începerea lucrărilor de cadastru în opt comune din județul Mureș. Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în sistemul integrat de cadastru și carte funciară se desfășoară în cadrul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) și sunt gratuite pentru cetățeni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Potrivit informațiilor furnizate de către Marius Lucian Mănișor, director al OCPI Mureș, Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat procedura de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 297 de unități administrativ-teritoriale din 37 de județe.

Astfel, ANCPI a semnat contracte de prestări servicii pentru 228 de loturi, care reprezintă 228 de comune, dintre cele 240 atribuite în urma licitației, iar printre acestea se numără și opt comune din județul Mureș: Band, Crăciunești, Cuci, Eremitu, Ernei, Gheorghe Doja, Ogra și Sânger.

”În județul Mureș, dintre cele 14 comune care beneficiază de finanțare europeană pentru realizarea cadastrului, cinci sunt în lucru – Bogata, Cheţani, Cristeşti, Ibăneşti și Vătava. Pentru comuna Sânpaul, care a rămas neatribuită, ANCPI va iniția o nouă procedură de licitație. ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care completează obiectivul Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, prin realizarea lucrărilor de cadastru pentru 5.758.314 de hectare din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este de 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro – cofinanțare de la bugetul de stat”, a arătat Marius Lucian Mănișor.

Informații suplimentare despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” pot fi găsite pe pagina web www.ancpi.ro.

Alex TOTH

Foto: https://ro.depositphotos.com/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE