E.ON România, sprijin pentru proiectul „#Singur- anti-bullying Camp” Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 149 Vizualizări

E.ON România, sprijin pentru proiectul „#Singur- anti-bullying Camp”

Compania E.ON se dedică această lună susținerii proiectului „#Singur-anti-bullying Camp”. Acesta este inițiat de Asociația Zi de Bine, care organizează o tabără anti-bullying dedicată copiilor, părinților și profesorilor, în continuarea unui proiect demarat în luna iunie.

Desfășurarea proiectului va avea loc în perioada 14-21 august, la Straja în județul Hunedoara și va cuprinde activități cu scop terapeutic, susținute de specialiști.

„La Straja vor merge 30 de copii însoțiți fiecare de câte un părinte, alături de 15 profesori din învățământul primar. Timp de șapte zile, aceștia vor participa la activități diferite, cu scop terapeutic, menite să construiască încrederea în propriile forțe și să-i învețe cum să reacționeze în situații de bullying. De asemenea, vor participa și la drumeții, seara talentelor, karaoke, jocuri, dans sau teatru interactiv. Echipa este formată din terapeuți, antrenori educaționali și animatori”, au transmis reprezentanții compartimentului de relații cu presa al Grupului E.On România. 

Implementarea acestui proiect necesită un buget de 30.000 euro, care este oferit de către partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, adică Lidl România, Grupul E.ON România și UniCredit Bank.

„În tabăra pe care am organizat-o în luna iunie, #SINGUR – anti-bullying CAMP, copiii au povestit deschis despre experiențele lor de bullying din trei perspective: victimă, martor și agresor. Ne dorim ca prin aceste tabere să facem auzită vocea copiilor, dar și vocile specialiștilor care să pună o cărămidă la înțelegerea fenomenului și, mai ales, la gestionarea lui“, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE. „Din Psihologia adleriană știm că un copil «rău» este un copil descurajat. În bullying, toți cei implicați sunt descurajați: agresorul devine «rău», victima crede că nu poate face față, iar observatorul crede că e neputincios. Tabăra îi va ajuta pe copii să-și recunoască și împlinească nevoile de bază: de a se conecta, de a se simți capabili, curajoși și să conteze. Totodată își vor descoperi punctele forte ale personalității și își vor face prieteni”, a declarat Anda Păcurar, coordonatorul echipei de terapeuți. Pentru ca proiectul să fie util cât mai multor copii și profesori, Asociația Zi de BINE va realiza un documentar pe tema anti-bullying care va fi ulterior popularizat în școli și licee. E.ON România continuă și în acest an parteneriatul strategic cu Asociația Zi de Bine, implicată în cauze destinate comunității, susținând lunar câte un proiect al acesteia. În luna iulie, E.ON România a susținut amenajarea unui centru special pentru bătrânii singuri, copiii care provin din familii cu situații financiare precare și pentru animalele abandonate. #CasaPlină și-a deschis porțile în localitatea Sânpetru din jud. Brașov”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Ioana MĂRGINEAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE