Regulament „Concurs de jurnalism cultural” Gala Presei Mureșene
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 393 Vizualizări

Regulament „Concurs de jurnalism cultural”

Art. 1. Evenimentul „Gala presei mureșene 2022” este un proiect inițiat de către  Asociația Educație pentru Europa (AEEU) și co-finanțat de Primăria Municipiului Târgu Mureș și are că obiectiv aniversarea, promovarea și premierea excelenței în jurnalismul local. Prin aceste activități ne propunem creșterea gradului de profesionalizare a jurnaliștilor, îmbunătățirea calității presei locale, promovarea bunelor practici în actul jurnalistic.

Art. 2. În cadrul Galei presei mureșene 2022 se va organiza un Concurs de jurnalism cultural.

Art. 3. La Concursul de jurnalism cultural vor participa 20 de tineri înscriși în proiect. Aceștia vor realiza câte un articol cu tematică culturală.

Art. 4. Articolele se vor publică pe site-ul cotidianului Zi de Zi, www.zi-de-zi.ro,în secțiunea specială, Gala presei mureșene.

Art. 5. Fiecare articol va putea fi votat, o singură dată, prin accesarea butonului LIKE amplasat la finalul acestuia.

Art. 6. În cadrul Galei pot primi premii doar persoane fizice care s-au înscris în prealabil în proiect.

Art. 7. Clasamentul final se va stabili prin numărarea voturilor primite.

Art. 8. Numărarea voturilor și încheierea procesului verbal se va face de către o comisie, 3 membri, constituită în baza deciziei președintelui Asociației Educație pentru Europa.

Art. 9. Pentru participanții persoane fizice, conflictul de interese este definit de situația în care un aplicant persoană fizică este soțul, afinul sau rudă până la gradul al IV-lea al unui membru al comisiei de numărare a voturilor. În situația în care un membru al comisiei se află în conflict de interese în raport cu o aplicație depusă de către o persoană fizică, acesta se va abține de la votarea respectivei aplicații.

Art.10. Participanții au următoarele drepturi:
a) Să se înscrie la concurs fără a li se percepe nici un fel de taxe;
b) Să promoveze/disemineze, utilizând orice canal de comunicare, participarea
lor la competiție, precum și posibilele distincții obținute.
c) Să folosească diplomă de merit și eventualele distincții în CV-ul personal

Art. 11. Participanții au următoarele obligații:
a) Să respecte prezentul Regulament și deciziile juriului;
b) Să nu angajaze numele Galei presei mureșene 2022 sau organizatorilor/partenerilor în contexte defăimătoare, care pot aduce prejudicii imaginii proiectului și/sau organizatorilor săi;
c) Să pună la dispoziția organizatorilor sau a juriului, dacă este cazul, documente suplimentare;
d) Să colaboreze, dacă este cazul, cu organizatorii în vederea elaborării unor documente legate de eveniment.

Art. 12. Organizatorii au următoarele drepturi:
a) Să coordoneze activitățile de organizare a Galei presei mureșene 2022;

b) Să atragă finanțări, sponsorizări, donații necesare acoperirii costurilor privind
organizarea evenimentului, decernarea premiilor și alte costuri adiacente;
c) Să promoveze/disemineze, utilizând orice canal de comunicare, informații
privind organizarea Galei presei mureșene 2022, precum și detalii privind participanții.

Art. 13. Organizatorii au următoarele obligații:
a) Să asigure tuturor participanților dreptul la o jurizare corectă;
b) Să asigure vizibilitate evenimentului și finanțatorilor;
c) Să colaboreze cu participanții în vederea clarificării oricăror detalii privind selecția, necesare pentru asigurarea unei jurizari corecte a aplicațiilor Gala presei mureșene 2022  precum și evitarea posibilelor conflicte de interese.

Art. 14. Înscrierea aplicațiilor în competiție implică acceptarea condițiilor din prezentul Regulament.

Art. 15. Înscrierea în competiție poate fi făcută prin trimiterea unui mail de intenție în care să precizeze datele de contact, la adresa de mail: marius@zi-de-zi.ro.

Art. 16. O persoană înscrisă  poate fi eliminată din competiție în cazul în care nu întrunește următoarele criterii necesare în faza de preselecție:

  • să fie elev al unui liceu din județul Mureș;
  • să participe la activitățile din cadrul proiectului.

Art. 17. La solicitarea organizatorilor, participanții trebuie să poată prezenta acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze că îndeplinesc criteriile necesare în faza de preselecție. În cazul în care se vor constată neconcordanțe sau persoană înscrisă se va găsi în imposibilitatea de a demonstra criteriile necesare se va lua măsură excluderii sale din concurs sau retragerea distincțiilor primite, dacă aceastea sunt dovedite după decernarea distincțiilor sau diplomelor de excelență din partea organizatorilor.


Art. 18.  Organizatorii își rezervă, față de participanți, dreptul de a folosi în materialele de promovare ale Galei presei mureșene 2022 numele nominalizaților, a organizațiilor participante, fotografii sau alte materiale legate de activitatea lor.

Art. 19. Informațiile referitoare la persoaneler fizice înscrise vor fi făcute publice numai în măsură în care aplicantul își da acordul expres cu privire la utilizarea acestor date, de către organizatorii Galei, în comunicările publice referitoare la Gala Opțiunea candidatului privind ne-acordarea dreptului organizatorilor Galei de a utiliza informațiile despre persoană să în materialele publicitare/de promovare nu influențează în niciun fel procesul de jurizare/ evaluare a candidaturilor.

Art. 20.  Membrii comisiei vor desemna  câștigătorii celor 3 premii ale Concursului de jurnalism cultural acordate în cadrul Galei presei mureșene 2022.

Art. 21. Membrii comisiei vor aviza cei 20 de participanți la Concursul de jurnalism cultural.

Art. 22. Rezultatele procesului de înscriere și jurizare vor fi făcute publice în cadrul Galei presei mureșene 2022, în dată de 06 octombrie 2022. Nu se admit contestații cu privire la rezultatul jurizarii.

Art. 23. Premiile acordate de către organizator în cadrul festivității de premiere a Galei presei mureșene 2022 sunt cu valoare materială. Forma, conținutul și titlul premiilor oferite în cadrul evenimentului sunt proprietatea intelectuală a organizatorului Galei. Se vor acordă 3 premii în cadrul Concursului de jurnalism cultural, pe baza voturilor obținute și 20 de premii de participare pentru toții concurenții înscriși.  Valoarea premiilor va fi de 500 lei brut pentru articolele desemnate câștigătoare în cadrul Concursului de jurnalism cultural și de 500 lei brut pentru premiile de participare.

Art. 24.  În situația în care câștigătorul unei secțiuni nu poate fi prezent la decernarea premiilor în cadrul Galei, el poate delega sau împuternici sub semnătură privată o altă persoană pentru a-i ridică premiul.

Art. 25. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Târgu Mureș și a Consiliului local care nu sunt responsabili de conținutul proiectului sau de modul în care  rezultatele acestuia pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Președinte Asociația Educație pentru Europa

Grama Sidonia Nunuța

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE